09:24
Липова вагонка та її застосування в обробці лазень і саун

У будівництві лазні або сауни першорядним значенням виступає створення відповідної для парної атмосфери, відповідного рівня комфортабельності та забезпечення найвищої безпеки. При будівництві подібного приміщення потрібно враховувати той факт, що стіни не повинні нагріватися до дуже високих температур, в іншому випадку вони можуть викликати опіки на шкірі при доторку до них. Рівень вологості і температури в парильні можуть досягати дуже високих показників, однак це не повинно позначатися на відвідувачах - вони завжди повинні комфортно і чудово почуватися в лазні.

Виходячи з цього, можна зробити висновок, що до обробки парильні слід поставитися дуже відповідально - це в першу чергу стосується вибору матеріалів. Природно найкращою сировиною для таких цілей завжди вважалася натуральна деревина. І на сьогоднішній день нею є липова вагонка, яка відрізняється своїми практичними, естетичними і навіть цілющими характеристиками.

Вона ідеально виступає в якості обшивального матеріалу для стелі та стін парного відділення, і, до речі, це також стосується і дверей парильні. Сьогодні на ринку будівельних матеріалів безліч будівельних компаній пропонують великий асортимент даного виду продукції в різній ціновій категорії. Її вартість безпосередньо залежатиме від довжини дощок і присутність нерівностей на поверхні полотен.

Велику популярність отримала і євровагонка. Вона відрізняється своїми розмірами, виїмками, захистом від конденсату, і кріпленням, яке вважається найбільш надійним, завдяки якому здійснюються більш щільні стики, без утворення щілин, що відповідно поліпшує показники шумоізоляції в лазні чи сауні. Для будівництва таких приміщень застосовуються найкращі сорти деревини.

Липова вагонка, купити яку можна за демократичними цінами, володіє прекрасними властивостями натурального дерева і здатна зберігати їх протягом всього експлуатаційного терміну служби. Цей обшивочний матеріал прекрасно може підійти не тільки для обробки парного приміщення, але і передбанника, де відвідувачі зможуть насолоджуватися тонким ароматом липової деревини. Вартість вагонки з липи повністю відповідає її якісним характеристикам: вона майже не піддається деформацій і процесу гниття, а це дуже важливо при будівництві лазень і саун.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1737 | Додав: abel | Теги: липова вагонка, вагонка для сауни, будівництво лазні, сауни, будівництво сауни, лазні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]