22:12
"Місто для життя" стане головною темою форуму Moscow Urban
Москва за останній рік почала розвиватися за принципово нового вектора - дорогою міста, зручного для життя. Перегляд інвестиційних контрактів, масштабна робота з вирішення транспортних проблем плюс розширення меж міста з метою розвантажити центр - все це спрямовано на те, щоб москвичам жилося комфортніше. Про нові напрямки розвитку столиці напередодні форуму Moscow Urban Forum розповів заступник мера Москви з питань економічної політики Андрій Шаронов.

- Андрію Володимировичу, рівно рік тому пройшов перший Urban Forum. Чим він був корисний місту?

- На мій погляд, такий мегаполіс, як Москва, з точки зору престижу і табелі про ранги повинен мати форум, на якому обговорювалася б ситуація в містах. При цьому сама Москва належить до категорії міст, які розвиваються, як і Росія в цілому. Тому в цьому питанні ми відрізняємося від Лондона і Парижа, з якими часто порівнюємо себе. Нам ближче Пекін, Ріо-де-Жанейро, Сан-Паулу, Делі - швидко зростаючі і міста, що швидко розвиваються, у яких свої специфічні проблеми. І ця тема обов'язково стане предметом для обговорення на майбутньому форумі.

Інший важливий момент - ще зовсім недавно у нас не було потреби звертатися до світового урбаністичному співтовариству, було тверде переконання, що Москва вже на всі питання відповіла - генплан є, всім все зрозуміло. У той момент ми стали отримувати зворотну реакцію від світових експертів, відчули їхню зацікавленість в обміні досвідом. Тоді Москва звернулася до світових гуру в області урбаністики з пропозицією обговорити поточну ситуацію в мегаполісі з точки зору міського розвитку в рамках Urban Forum. Я вважаю, це дуже важливо, що ми відкриті до діалогу і у нас є багато питань, на які поки немає відповідей. Тому ми з задоволенням прислухаємося до думки світових експертів, які відповідали на ці питання в інших містах і готові запропонувати нам нові оригінальні рішення.

- Що ще вам було б цікаво почути на форумі?

- Згадуючи минулий рік можу сказати, що експерти говорили про різноманітний досвіді в енергетичній, транспортній, містобудівної, соціальній політиці. І нам як і раніше є, чому вчитися. Цього року у нас велика тема для обговорення - "Нова Москва". Фактично ми маємо нове місто, якого не існувало до 1 липня 2012. Це формує зовсім інший обсяг завдань і потребу в додаткових коштах, іншу ідеологію розвитку. Тепер ми можемо дозволити собі не перевантажувати центр - у нас є нові центри тяжіння інвестицій і нові можливості просторового розвитку.

Ми провели важливу дискусію, яка показала, що сам факт розширення меж Москви не скасовує важливості поняття московської агломерації. Необхідно розуміти, що Москва давно не живе в адміністративних межах. Вона існує у форматі агломерації, яка в недалекому майбутньому може вийти за межі Московської області. І все це потрібно враховувати при розвитку міста.

Ми чекаємо майбутнього форуму, щоб продовжити діалог з експертами в області урбаністики. Ми впевнені, що Другий Московський Урбаністичний Форум стане міжнародним майданчиком для обговорення тем, важливих для всіх розвиваються міст. У всьому світі триває урбанізація, населення міст стрімко зростає. Саме в містах зосереджена вся життя, весь розвиток, створюється основна додана вартість.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1966 | Додав: abel | Теги: Moscow Urban, Місто для життя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]