21:10
Навальний показав відповідь Росреєстру про "дачу Якуніна": господар оштрафований за захоплення землі і повинен усунути порушення
Олексій Навальний опублікував у себе в "Живому Журналі" відповідь з Росреєстру на своє звернення з приводу скандального об'єкта нерухомості в підмосковному селі Акулініно, який в Інтернеті відомий як "супердачі", або "шубосховище", приписуване голові РЖД Володимир Якуніна.
Відомий опозиціонер і блоґер в липні цього року направив низку запитів та скарг у профільні державні органи РФ, стверджуючи, що даний об'єкт частково розташований на самозахопленій території. У відповіді з Росреєстру за підписом в.о. начальника Управління державного геодезичного та земельного нагляду Ю.Є. Дмитрієва здогади Навального підтверджуються: з 97 тисяч квадратних метрів ділянки понад чверть території приєднано самовільно.

"Проведеною перевіркою виявлено порушення земельного законодавства, що виразилося у використанні земельної ділянки площею 27 197 квадратних метрів без оформлених у встановленому порядку правовстановлюючих документів на землю", - йдеться у відповіді відомства.

Навальному повідомляють, що стосовно власника ділянки, компанії ТОВ "Мірол Інвестментс Лімітед", порушено адміністративну справу і за результатами його розгляду "винна особа" засуджена до штрафу в розмірі 20 тисяч рублів. Крім того, Росреєстр повідомляє, що видав зазначеній компанії припис "усунути порушення земельного законодавства у термін до 11.11.2013".

"Що взагалі-то означає знесення незаконного паркану і всіх споруд", - коментує Навальний.

Нагадаємо, раніше блоґер заявив, що Володимир Якунін нібито переписав свою дачу в Акулініно на кіпрську компанію "Мірол інвестментс лімітед" в 2011 році. Цю компанію, у свою чергу, пов'язують з сином Якуніна Андрієм. Також повідомлялося, що зведення розкішної житлової резиденції було розпочато в 2009 році, а сама ділянка була зареєстрована на Володимира Якуніна ще в 2007 році. В результаті будівництва дача так розросталася, що її паркан пішов через ліс і перегородив іншим місцевим жителям річку Злодійку.

Гучна історія про дачу в Акулініно почалася в червні цього року, коли людина, що представилася "будівельником дачі Якуніна", виклав в Інтернеті близько 50 фотографій з королівськими видами екстер'єру та інтер'єрів цієї нерухомості. Потім про свого передбачуваного сусіда і його видних сусідів стали розповідати місцеві жителі і преса. Поруч з об'єктом також побували активісти, вивчивши його хитрий паркан.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1498 | Додав: admin | Теги: Навальний, дача якуніна, росреєстр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]