09:55
Оформлення будинку в японському стилі

Напевно, не знайти людину, яка не зуміла би хоч трохи перейнятися красою та унікальністю Японії. Багато людей, надихнувшись культурою і філософією країни Висхідного Сонця, бажають втілити частинку цього чарівництва в своєму будинку. Давайте спробуємо розібратися, за допомогою яких елементів можна створити у вашому будинку ту неповторну гармонію, яка переважає в Японії. У даному питанні потрібно тонкий підхід, адже зміна стилю будинку не порівняти з вибором такого предмета, як двигун VW. Тут вам варто прислухатися до себе і допомогти розкритися своїм потенціалом, удосконалюючи стиль будинку.

Кожен, кому хоча б раз вдавалося побувати в будинку, де переважає японський стиль, відзначив для себе, наскільки все виглядає гармонійним, безтурботним і в той же час чарівним. Головним секретом даного стилю є мінімалізм, оскільки тут не повинно бути нічого зайвого. Давайте почнемо по порядку, а саме зі стелі і стін. Як правило, їхня колірна гамма повинна бути в пастельних тонах, то є особливого роду підосновою для більш контрастних меблів, різних гравюр, панно. Що стосується оформлення підлог, то в даному питанні від вас не потрібно нічого хитромудрого, тільки вони повинні бути дерев'яними. Однак, у японців вважається, що дерев'яними підлоги повинні бути в коридорі і кухні, а в інших приміщеннях повинні бути татамі.



Пам'ятайте про те, що татамі не повинно бути в будинку більше трьох, інакше це може принести нещастя. Адже ви займаєтеся тонким мистецтвом, де у всьому важлива міра. Аксесуари та текстиль такі:

Найголовнішим атрибутом в даному стилі є, звичайно, природа. Отже, матеріали слід застосовувати природні, наприклад, гілочки сакури або бамбук. Але завжди пам'ятайте про стриманість.

Також дуже важливі токономе. Токономе - особливі ніші, які є важливим елементом в декорі, де ви можете розташувати різні предмети.

Не менш важливим є застосування рисового паперу, наприклад, підставки з тростини, матова кераміка. На стіни, як вам, напевно, відомо, вішають віяла.

Пам'ятайте про головні елементи японської філософії - енергіях Інь і Янь, а це означає, що у вашому будинку повинен в рівних заходи поєднуватися контраст світла, а також темряви.

Головне, не бійтеся творити і у вас все вийде.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1413 | Додав: abel | Теги: японський стиль інтер'єру, оформлення в японському стилі, японський стиль, Оформлення будинку в японському сти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]