22:50
Планування інтер'єру кухні з площею 9 квадратних метра
Простір кухні площею 9 квадратних метрів вкрай важливо організувати максимально зручно. Тому запропонуємо деякі варіанти планування і розробки дизайну такого приміщення.

Простір кожної кухні ділиться на прохідну, обідню і робочу зону. В останній їжа проходить попередню обробку і підготовку. Також сюди входить процес зберігання продуктів, миття, нарізка, приготування їжі, прибирання. Для приготуванні їжі можна виділити ще додатково три рівня, де перший - це робоча поверхня. Сюди відноситься мийка, варильна плита, стільниця. Всі такі елементи краще об'єднати в одну лінію. Нижче і вище стільниці передбачається другий, третій рівні, тут розміщується кухонний інвентар.

У маленькій кухні постарайтеся відокремити зону для готування їжі. Як саме розпланувати кухню з площею в 9 квадратних метрів?

Якщо вікна кухні розміщуються в торці стіни, вона вузька, а ширина приміщення становить від 1,9 метрів, то меблі краще ставити в один ряд. Обідня зона передбачається з одного боку, робоча - з іншого.

Просто організувати кухню зі спеціальним дворядним розміщенням. Прямокутне приміщення оптимально для цього підходить, якщо його ширина складає 2,3 метри. Тоді посудні шафи і холодильник ставляться на одній стороні, робоча поверхня з мийкою - на іншій.

Якщо кухня маленька, за формою більш прямокутна або квадратна, то підійде планування літерою "Г". Таке планування досить раціональне, робоча зона розміщується біля вікна. Кухня ділиться на робочу зону і зону прийому їжі.

Якщо вікно передбачено в поздовжній стіні, підійде П-подібне планування, обладнання та кухонні меблі розміщується у трьох стін. Заповнюються всі кути приміщення, економиться місце.

Для більш габаритних приміщень підійде С-подібне планування, також кухню можна об'єднувати в такому випадку з вітальнею. Так відпадає потреба виділення зони їдальні, розділяється робоча й обідня зони.

Для об'єднаного варіанту краще використовувати острівне планування, коли робочу поверхню організовують посеред кухні, ніби на острові, інші меблі вибудовується у вигляді буків П або Г.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 2779 | Додав: admin | Теги: планування інтер'єру кухні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]