17:57
Поклейка шпалер: основні етапи та правила

Поклейка шпалер: прості та дієві правила

Шпалери – дуже популярний оздоблювальний матеріал для стін. Вони задають тон приміщенню, стають основою дизайн-проекту. Поклейка шпалер – це відповідальна задача під час ремонту, адже саме вони задають стилістику всьому приміщенню. Однак якість робіт в цьому випадку дуже важлива. Найпростіший варіант довірити це професійній бригаді, наприклад Добробуд https://dobrobud.kh.ua/pokleika-vsikh-vydiv-shpaler/. Ще один варіант – зробити все самотужки. Щоб оцінити, наскільки це у ваших силах пропонуємо детальніший розгляд етапів.

Підготовка стін: основні етапи

Перед поклейкою шпалер проводиться підготовка, причому по часу та зусиллям вона значно триваліша. Отже підготовчі процеси це:

  • зняття старого оздоблювального матеріалу. Незалежно від того, який він, потрібно його прибрати. Шпалери – обдерти, штукатурку – прибрати в місцях, які погано тримаються, фарбу – зчистити. Найскладніше буде, якщо на стіні плитка, її необхідна демонтувати;
  • нанесення ґрунтовки. Це спеціальна рідина, яка зміцнює поверхню та підвищує її адгезивні властивості. Плюс до того, такий шар попереджує появу грибка, цвілі та інших;
  • шпаклювання. Для окремих видів шпалер, наприклад паперових стін рівна, практично ідеально рівна поверхня дуже важлива. Ще одна ціль нанесення додаткового шару матеріалу на стіну – нівелювання тріщин та інших дефектів. Після висихання необхідне шліфовка дрібнозернистою сіткою.

Перед поклейкою шпалер потрібно прибрати пилові частини та ще раз покрити ґрунтовкою. Це допоможе краще зчепитись шпалерному клею та власне самому полотну та стіні. В залежності від масштабів робіт, вказані процеси можуть затягнутись на декілька тижнів. Справа в тому, що нанесення нового шару, наприклад шпаклівки можливо лише після висихання та первинної шліфовки попереднього. Тобто, чим більше дефектів поверхні, тим довше триватиме підготовка.

Наклеювання шпалер: основні нюанси

Фінальний та, власне, цільовий етап – це наклеювання шпалер. Здавалось би тут немає нічого складного чи незрозумілого. Але це не зовсім так. Наприклад, техніка наклеювання паперових полотен сильно відрізняється від флізелінових та вінілових. Врахуйте, що обираючи шпалери з геометричним чи іншим дизайном, який потрібно суміщати, доведеться ще і цим займатись, причому попередньо розклавши кожен лист в необхідній послідовності. Величезне значення у правильному підборі клею. Він є для різних видів шпалер і часто не являється взаємозамінним, тобто, використати для вінілових клей, який призначений для паперових – не зможете.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1165 | Додав: admin | Теги: шпалери, ПОКЛЕЙКА | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]