18:06
Поради: що робити з натяжною стелею, якщо затопили сусіди

натяжна стеля Сьогодні натяжні стелі набирають все більшої популярності. По-перше, вони відносно недорогі, їхня установка не займає багато часу і не потребує великих трудовитрат. А по-друге, вони дозволяють захистити квартиру від раптових протікань як з вини сусідів, так і внаслідок непередбаченого виходу з ладу систем водопостачання та опалення.

Натяжна стеля: її характеристики та особливості

Натяжні стелі бувають двох видів. Перші - на основі поліуретану, справді можуть захистити квартиру від раптових затоплень. У матеріалів, виготовлених із поліуретану, дуже велика еластичність. Вони можуть витримувати до 100 літрів рідини на квадратний метр поверхні. Важливо не піддаватися паніці, а одразу вжити належних заходів, які зможуть убезпечити житло не тільки від наслідків протікання, а й від багатьох інших неприємностей, що супроводжують протікання.

Картина, яку побачить господар квартири безпосередньо після затоплення - це величезний міхур, що звисає зі стелі. Від інтенсивності протікання води залежатиме і розмір міхура, і швидкість його зростання. Домовласнику слід негайно виконати низку дій для безпечного усунення наслідків лиха:

  • негайно знеструмити всі електричні точки у квартирі. Вода може викликати коротке замикання, а також спричинити ураження електричним струмом людей або тварин;
  • негайно сповістити сусідів, які живуть вище, а можливо і мешканців, що живуть набагато вище - адже протікання може бути причиною поломки на вищих поверхах, і вода може досягати затопленої житлоплощі через кілька поверхів;
  • після цього необхідно негайно викликати аварійну службу, щоб вони якнайшвидше почали усувати причини затоплення.

Самостійна допомога натяжній стелі

Все, що потрібно на даному етапі – це спокій, витримка та розуміння того, що потрібно робити.

натяжна стеля потоп

Якщо в стелі є отвори під світильник або люстру, їх необхідно звільнити, демонтувавши освітлювальні прилади. Якщо їх немає, потрібно акуратно звільнити найближчий до міхура багет і звільнити кілька десятків сантиметрів полотна натяжної стелі. За допомогою шлангу потрібно відкачати воду з міхура у відро. Проводити процедуру слід таку кількість разів, допоки води в міхурі не залишиться зовсім.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 300 | Додав: admin | Теги: натяжна, стеля, потоп | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]