02:30
Суха стяжка підлоги своїми руками

Для того щоб підлога були рівною і служили довгий час для неї потрібна ідеально рівна поверхня. Виготовити чорнову підлогу своїми руками можна двома способами: "мокрим" і "сухим". Що з себе являє мокра стяжка знає, мабуть, кожен чоловік. А що ж таке суха стяжка підлоги? І яким чином її роблять?

Перше, що спадає на думку при слові "суха" - це повна відсутність розчинів, замішаних на воді. І це правильно.

"Суха" стяжка є чистим способом монтажу. Вона на багато легше цементної стяжки. Та й часу на її виготовлення витрачається на багато менше. Таку підлогу своїми руками можна встановлювати навіть після завершення чистового ремонту в приміщенні.

Спочатку покриття очищається (новобудови), або з нього знімається старе покриття (житло вторинного ринку). Перед виготовленням сухої стяжки потрібно подбати про щілини, які необхідно закрити. Всі елементи, що стирчать збити. На підготовлену поверхню укладається поліетиленова плівка для гідроізоляції. На неї насипається керамзитна засипка, шаром близько семи сантиметрів. Якщо товщина стяжки буде більшою, необхідно використовувати керамзит більш великої фракції.

Керамзит вирівнюють рівнем у всіх напрямках. Щоб амортизувати термічне коливання підлог, на керамзитну кромку необхідно закріпити демпферну стрічку. На рівний шар керамзиту встановлюють плити ГВЛ, щоб плити акліматизувалися їх потрібно витримати в приміщенні не менше одного дня.

Плити ГВЛ скріплюють одна з одною за допомогою саморізів і клею. Укладають їх зі зрушенням, як при цегляній кладці. Однак зміщення повинно бути не більше 25 сантиметрів. Після монтажу на суху стяжку можна відразу ж укладати фінішне покриття.

За характеристиками отримана "сухим" способом підлога в рази переверщує аналогічні. Їх відрізняють: відмінна тепло і звукоізоляція. Такі підлоги будуть завжди теплими і міцними. До того ж, на виготовлення такої підлоги буде потрібно кілька годин.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1526 | Додав: abel | Теги: cуха стяжка підлоги своїми руками, стяжка для підлоги, cуха стяжка, cуха стяжка підлоги | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]