19:32
Світлодіодна стрічка 12V чи 220?

Світлодіодна стрічка 12V чи 220?

Світлодіодна стрічка стала невід'ємною частиною нашого життя, ставши таким самим популярним освітлювальним пристроєм, як лампочка чи світильник. Світлодіодні стрічки застосовуються для підсвічування як усередині, так і зовні будівель, як основного джерела освітлення та для декоративного підсвічування, і мають різні технічні характеристики. При виборі стрічки часто виникає питання: обрати стрічку на 12 чи 220 вольт?

По-перше, давайте розберемося з особливостями кожного з видів світлодіодних стрічок.

Світлодіодна стрічка на 12 вольт може бути негерметичною (придатною для використання всередині приміщень) та герметичною (для використання у вологих частинах будинку).

Для роботи лед стрічки на 12 вольт потрібен спеціальний блок живлення, який перетворює змінний струм мережі на постійний. Потужність блоків живлення починається від 15 Вт і розраховується в залежності від потужності та довжини світлодіодної стрічки.

Діодні стрічки на 12 вольт часто мають клейку основу, що дозволяє легко закріпити їх на потрібній поверхні, наприклад, на алюмінієвому профілі.

Крім того, така стрічка добре гнеться і приймає різні форми, що дуже зручно для підсвічування різних ніш, гіпсокартонних конструкцій та натяжних стелю.

Отже, ми маємо такі переваги світлодіодної стрічки на 12 вольт:

  • економічність;
  • яскраве світло;
  • універсальність в використанні;
  • широкі можливості застосування.

Серед недоліків можна відзначити:

  • обов'язкова наявність блока живлення;
  • можливі труднощі з підключенням стрічки до блока живлення.

Тепер розглянемо світлодіодну стрічку на 220 вольт:

Ця стрічка має силіконовий корпус, який не дозволяє волозі та пилу потрапляти всередину, тому вона ідеально підходить для застосування на вулиці.

У зв'язку з особливостями корпусу стрічка на 220 вольт менш гнучка та пластична порівняно зі стрічкою на 12 вольт.

Для роботи такої світлодіодної стрічки не потрібен блок живлення, що суттєво спрощує процес підключення стрічки.

Але основний мінус такої стрічки - велика напруга, тому слід забезпечити безпеку під час її встановлення та подальшої експлуатації.

Розглянувши основні особливості двох найпопулярніших і широко застосовуваних видів світлодіодних стрічок, можна зробити висновок, що для сухих, закритих приміщень, освітлення будинків, вивісок та рекламних конструкцій оптимальним буде використання стрічки на 12 вольт.

Головним фактором, яким слід керуватися при виборі світлодіодної стрічки, є висока якість стрічки та офіційна гарантія від виробника. Купуйте якісну світлодіодну продукцію в інтернет магазині Modern Light. Наша компанія співпрацює напряму з фабриками виробниками в Китаї і займається привезенням товару в Україну. Переходьте та обирайте лед стрічку 12В тут і не забувайте про техніку безпеки під час підключення будь-якої освітлювальної продукції!

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 193 | Додав: admin | Теги: Світлодіодна, освітлення, стрічка | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]