18:37
Усунення іржавих плям на стелі

Погодьтеся з тим, що іржаві плями на обробці стелі мало кого порадують, особливо якщо ви ще недавно робили ремонт своїми руками. Іржаві жовті плями на стелі, це губителі обробки, та й взагалі красивого інтер'єру житлового приміщення. Знищення іржавих плям на стелі, також як і грибка, необхідно починати з визначення причини і умов їхньої появи.

Причини появи іржавих плям на стелі квартири або будинку:

  • ненадійна дах (проведіть ретельний огляд покрівлі, на факт виявлення течі. Здійсніть ремонт покрівлі та поспостерігайте за станом плям і стелі);
  • сирість в приміщенні (у приміщенні не повинно бути вогкості і зайвої вологи. Сирість і волога, це передумови появи плям, грибка і цвілі на обробці стін і стель);
  • наявність мікротріщин в перекриттях (проведіть ретельне обстеження перекриттів приміщення на наявність навіть дрібних наскрізних тріщин. Навіть невеликий протяг з вулиці, сприяє поширенню вогкості і зайвого конденсату);
  • наявність дірявих труб;
  • протікання води в результаті дій сусідів (прорив труб, затопивши, проблеми каналізації і так далі);
  • сирість в туалетних кімнатах (можна усунути шляхом встановлення у витяжку вентилятора).

При проведенні заходів щодо безпосереднього очищення поверхні від жовтих плям в обов'язковому порядку використовуйте засоби для захисту очей і покривів шкіри.

Методика видалення іржавих плям своїми руками

Очищення поверхні можна провести з використанням шпателя (скребка). Скребком зніміть шар обробки, який схильний до появи плям. Після того, як плями знищені, закладіть отримані дефекти шпаклівкою, штукатуркою і так далі (залежно від ступеня дефектів).

Після цього пофарбуйте стелю і намагайтеся не допускати появу причин утворення іржавих плям на стелі. Іржаві плями також можна змити з використанням різних розчинів приготованих своїми руками.

Розчин води і мідного купоросу

Від 200 до 500 грам (в залежності від ступеня забруднення поверхні) мідного купоросу, необхідно розчинити в 5 літрах води. Отриману суміш нагріти до температури в 70 градусів і з використанням дрантя або тампона прикладати його до забрудненої поверхні.

Соляна кислота

3% розчин соляної кислоти нагріти до температури 40 градусів і з використанням дрантя спробувати відтерти іржаві плями. Після того, як плями відступлять, поверхня промити теплою водою.

Паста з крейди і лимона

Для отримання пасти, необхідно взяти 2-і частини крейди і 1-у частину лимонної кислоти. Додати в суміш трохи гліцерину і води. Отримана суміш наноситься на пошкоджену поверхню, витримується близько 30-40 хвилин і змивається теплою водою. Процедура повторюється до досягнення найкращого результату.

При проведенні заходів з видалення іржавих плям своїми руками необхідно пам'ятати, що без видалення причин і умов появи таких утворень, всі заходи щодо їхнього видалення матимуть короткострокову перспективу.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1667 | Додав: admin | Теги: усунення іржавих плям на стелі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]