20:19
Варіанти обробки ванної кімнати

В даний час, варіанти обробки ванної кімнати можуть бути абсолютно різними. Для того щоб визначитися з варіантом обробки, потрібно ознайомитися з різними оздоблювальними матеріалами і технологіями роботи. Провести розрахунки доступних способів обробки, проаналізувати, які інструменти можуть Вам знадобитися. Після того, як Ви все прорахували і проаналізували, можна починати готуватися до процесу обробки.

Слід зазначити, що вибір рішення повинен залежати, насамперед, від розмірів ванної кімнати, а також від дизайнерських переваг власника квартири. Деяким подобається обробка ванної кімнати дерев'яною вагонкою, проте даний матеріал не вітається в приміщеннях з високою вологістю, так як таке покриття швидко прийде в непридатність, почне деформуватися і руйнуватися, і його доведеться замінювати.

Обробка ванної кімнати за допомогою керамічної плитки зараз є найпоширенішим методом. Плитка відмінно забезпечує високий рівень вологостійкості цієї кімнати. Кахельна плитка для ванної кімнати під дією вологості не буде гнити, жолобитися і розмокати. Вона завжди буде залишатися блискучою і рівною, її зручно мити, тому на ній не будуть розмножуватися хвороботворні бактерії. Крім того, блискуча поверхня відмінно відображає світло, тому ваша ванна буде завжди дуже світлою.

Наступний за популярністю метод обробки ванної кімнати - фарбування. Це найбільш дешевий і простий спосіб обробки. Але слід пам'ятати, перш ніж фарбувати стіни, ви повинні їх ідеально вирівняти різними будівельними сумішами. Перед тим, як приступити до вирівнювання, треба видалити стару штукатурку зі стін, і тільки потім почати вирівнювання. Шпаклівка може бути нанесена в декілька шарів. Після нанесення фінішного шару, вона повина висихати протягом 12 годин, потім стіни потрібно ретельно проґрунтувати. Тільки після цього стіни можна фарбувати.

Ще один варіант обробки ванної кімнати з'явився зовсім недавно, це обробка пластиковими панелями. Вам не доведеться ідеально вирівнювати стіни, всі нерівності будуть приховані під панелями. Цей матеріал стійкий до зміни температури і вологості, він не гниє і не жолобиться. Крім того, пластикові панелі легко миються.

Самі пластикові панелі дуже дешеві, в порівнянні з тією ж плиткою, а вартість робіт з оздоблення можна звести до нуля, якщо зробити все своїми власними руками. Адже з даним видом робіт впорається навіть новачок, не кажучи вже про "рукатого" майстра.

При виборі варіантів обробки ванної кімнати Вам потрібно буде звернути увагу на розмір приміщення, власні уподобання, а також матеріальні можливості.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1545 | Додав: abel | Теги: плитка для ванної кімнати, Варіанти обробки ванної кімнати, ванна кімнати, обробка ванної кімнати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]