09:30
Все про звукоізоляцію в будинку

Комфортні умови життя в будинку, квартирі або в будь-якому іншому житловому приміщенні неможливо забезпечити без якісної звукоізоляції. Ізоляційні матеріали, які, до речі, в Україні вигідно придбати можна в онлайн-магазинах, з мінеральної вати дуже добре поглинають шум: і повітряний і ударний. Але для ефективної звукоізоляції в конструкціях використовуються акустична мінеральна вата, високі звукоізоляційні властивості якої забезпечуються спеціальним розташуванням волокон. Повітряні прошарки, присутні між волокнами вати, створюють перешкоду поширенню звукових хвиль. Коефіцієнт звукопоглинання, що характеризує якість звукоізоляції залежить від способу установки вати в конструкції. Вата може бути приклеєна до основи, відокремлена від основи повітряним прошарком або облицьована спеціальним матеріалом.

Розрізняють три види мінеральних звукоізоляційних плит: м'які плити, мати і жорсткі плити.

М'які плити мають щільність до 30 кг/кв.м і відмінно поглинають повітряні шуми. Ними ізолюються підвісні стелі, дерев'яні внутрішні перекриття, скати мансарди. Ці плити виготовляються шириною до 60 см, довжиною до 120 см і товщиною в діапазоні 30-150 мм.

Мати відрізняються від м'яких ватяних плит тільки своїми розмірами і їх зручно використовувати для звукоізоляції великих площ. Їх також застосовують в якості звукоізоляції повітряних шумів в підвісних стелях і внутрішніх каркасних перегородках.

Жорсткі мати призначені для поглинання ударних шумів, тому їх використовують для звукоізоляції перекриттів. Товщина жорстких матів як правило не перевищує 40 мм. Між шаром мату і звукоізоляційним перекриття укладається розділовий шар у вигляді плівки або пароізоляції. Далі на вату укладається захисна плівка, на яку укладають шар армованого бетону. Застиглий бетон притискає плиту до основи і тим самим збільшує звукоізоляційні властивості вати.

Використання спеціальних складових у конструкції звукоізоляції може забезпечити застосування ватних плит в місцях з особливими умовами експлуатації. Наприклад, ламінування ватяною плити склохолстом дає можливість використовувати матеріал з високою звуковбирною здатністю для якісної ізоляції внутрішніх перегородок і підвісних стель.

Слід зазначити, що незалежно від виду застосовуваних звукоізоляційних плит, необхідним складовим елементом ізоляційної конструкції повинна бути правильно укладена пароізоляція.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1308 | Додав: abel | Теги: звукоізоляція в будинку, звукоізоляція, звукоізоляцію, як зробити звукоізоляцію | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]