17:53
Затвори: призначення, застосування

Всі ми коли-небудь бачили величезні трубопровідні конструкції в промислових зонах свого міста, але не кожен задумається, що через ці труби з різними температурами проходять суміші або рідини. І є, образно кажучи, маленькі деталі, яких ми не бачимо, але які відіграють важливу роль у цьому процесі. Це - затвори, що перекривають або регулюють натиск робочого процесу. Від правильного вибору затворів для трубопровідної системи залежить вся її робота. У таких справах не може бути дрібниць, на які не варто звертати увагу.

Відома організація з Німеччини виробляє якісні затвори у великому асортименті. Всі вироби мають свідоцтво про виготовлення, і докладні інструкції з експлуатації. Затвори - це якісні трубопровідні пристрої у вигляді диска, який крутиться навколо своєї осі, перпендикулярно осі трубопроводу, тим самим регулюючи або перекриваючи потік.

Популярність якості німецької арматури пояснюється поєднанням переваг. Це - компактність, абсолютна надійність (герметичність) і невелика вага, невелика кількість деталей робить ремонт менш важким. Затвор складається з корпусу, диска і сідлового ущільнення. Корпус звичайно для захисту від зовнішніх впливів покритий епоксидним покриттям, не стикається з робочим середовищем. Диск круглої форми призначений безпосередньо для регулювання потоку або повного перекриття, повністю антикорозійний. Сідлове ущільнення виготовляється з різних матеріалів, придатних для води, газу або нафтопродуктів.

Де ж можуть використовуватися затвори? Місця застосування дуже обширні - вони використовуються для перекачувальної системи води, масел, стисненого повітря, нафтопродуктів і багато іншого. Температура застосування може бути від екстремально низькою -200 до +600 °С, також може витримувати широкий діапазон тиску.

Вибір затвора залежить від умов, в яких буде експлуатуватися, при якій температурі. Також необхідно знати, яке завдання поставлено перед арматурою - це регулювання або повне перекриття робочої маси і, звичайно, вимоги щодо безпеки. Від вимог безпеки залежить клас герметичності затвора. Якщо вам необхідний затвор для газового обладнання, то вам необхідний затвор з високим класом герметичності.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1862 | Додав: abel | Теги: трубопровідні затвори, трубопровідні конструкції | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]