14:45
1 гектар - 1 га - скільки це соток?

Cкільки сотень в одному гектарі

Для визначення величини земельних ділянок використовують одиницю виміру гектар. Саме гектарами вимірюють площу лісових і паркових масивів, сільськогосподарських угідь та інших великих ділянок. Якщо ж ділянка невелика, наприклад, як у випадку дачних наділів або невеликих ділянок під будівництво, то одиницею виміру прийнято брати сотку.

Звичайно, нерідко площу вимірюють і в стандартними одиницями, такими як метр квадратний, а коли мова йде про великі площі, наприклад, території держави, то і кілометрами квадратними. Але невеликі ділянки все ж вимірюють у гектарах і сотках. Питання скільки соток в 1 га, нерідко зустрічається у тих, хто планує придбати земельну ділянку. Давайте розберемося як це робиться.

Перевести гектари в сотки: скільки соток в одному гектарі

Існує багато способів перевести гектари в сотки, розберемо найбільш популярні з них, і кожен читач статті зможе вибрати найзручніший для себе метод, який дозволяє швидко відповісти на запитання - 1 га - скільки соток?

Один з найлегших способів перевести в гектари, це помножити кількість соток на коефіцієнт 0,001, так як кількість соток в одному гектарі - рівно сто. Наприклад, якщо помножити кількість соток стандартної "радянської" дачної ділянки на цей коефіцієнт, то ми дізнаємося, скільки в ньому гектарів. Тобто 6Х0,001 = 0,006 га. Можна також порахувати це число розділивши потрібну кількість на сто (кількість соток в одному гектарі Тобто: 6:100 = 0,06 га.

Ще один спосіб перевести в гектари, це перенесення десяткової коми на дві цифри вперед (вліво). Наприклад, ми має ділянку в якій 5 тисяч соток. Записуємо наше число у вигляді цілих і десятих часток: 5000,0, потім переносимо кому і отримуємо 50,00. Тобто, п'ять тисяч соток дорівнюватиме 50 гектарам землі.

У самому слові "сотка" криється підказка, що ця величина вимірювання 1/100 частина якоїсь іншої величини. І якщо виникає запитання 1 га — це скільки соток, то згадавши наші вищенаведені приклади, ви точно можете відповісти, що кожен гектар містить сто соток.

Сотка і гектар: скільки це квадратних метрів

Якщо ж при переведенні площі в гектари величина виявляється занадто маленькою, то можна також використовувати в документації таке поняття, як метри квадратні. Для того, щоб перевести гектари в цю величину слід знати, що кожен гектар дорівнює десяти тисячам метрів квадратних (м²). Тобто, якщо вам треба виміряти ваш дачну ділянку в квадратних метрах, згадуємо, що він становить 0,06 га Х 10 000 = 600 м².

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 47393 | Додав: abel | Теги: гектар, сотка, скільки це соток, 1 гектар, 1 га | Рейтинг: 4.8/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]