23:48
4 ознаки недобросовісного забудовника

нерухомість «Новобудови ростуть, як гриби після дощу» - це кліше ми чуємо так часто, але воно не втрачає свою актуальність. Варто хоча б кілька місяців не поїздити по звичному маршруту і місцевість ви можете не впізнати: де нещодавно був пустир, поле чи ліс – тепер тимчасові огорожі, крани і котловани або й стіни нових споруд. Будівельних майданчиків стає все більше, та ціни на житло не падають. І одна з причин цього – багато з них так і не стануть будинками та квартирами, в них не заселяться щасливі власники. Щоб ваш сценарій закінчився «хеппі ендом» - це на етапі планування покупки варто ретельно перевірити забудовника. Бо замість омріяного житла можете отримати роки судової тяганини.

Є кілька ознак, які повинні вас насторожити:

  1. Дуже низька ціна за квадратний метр. Чи то в погоні за фінансовою вигодою, чи за банальної відсутності більшої суми покупці часто погоджуються на сумнівні договори. Однак «дешево» може означати кілька варіантів розвитку подій:
    · «Утопічний» - будинок зведуть, квартири здадуть, все буде чудово і якісно, а забудовнику просто треба було швидше почати будівництво, тому й ціна така. Можливо, 1 на 1000 випадків так і закінчиться…
    · «Реалістично-щасливий» - ви все-таки отримаєте квартиру: можливо невчасно, можливо неякісно збудовану, можливо навіть не такого планування і квадратури, як хотіли, але житло буде.
    · «Реалістично-печальний» - ви вкладете кошти ще до того, як «будівельник» отримує дозвіл на будівництво. І чи отримає його невідомо, як і не відомо, чи взагалі збирався будувати.
    Пам’ятайте, що ціна за квадрат не може бути меншою, ніж собівартість будівництва і без ретельної перевірки нічого не підписуйте і тим більше – не платіть.
  2. Надшвидкий строк здачі в експлуатацію. Будівництво будинку складається з певних технологічних процесів, які мають чіткі часові межі, тому пришвидшення негативно вплине на якість новобудови. Досвідчений добросовісний забудовник ніколи не дозволить собі нехтувати технологіями. Тому, якщо вам обіцяють здати житло в експлуатацію за півроку, а на його місці ще корови пасуться – задумайтесь. Вам світить або відтермінування дати заселення, або і взагалі втрата коштів.
  3. Відсутність інформації про забудовника. Він може мати офіційний сайт, на якому вказано «20 років хорошої репутації», а більше про нього ні рядочка. Або інформація є, але від сумнівних джерел. Зазвичай, чесні будівельні компанії дають всю необхідну інформацію у відкритому доступі, а нечесні приховують максимально. В цьому питанні пересічному покупцеві розібратись важко, тому краще звернутись по допомогу до професіоналів у «Рухаємо Нерухоме».
  4. Репутація на «трієчку». Ознайомленням з відгуками колишніх клієнтів не варто нехтувати, адже саме з них ви можете дізнатись про наявність проблем у роботі: своєчасність здачі в експлуатацію, юридичну силу документації, якість будівництва і використовуваних матеріалів, відповідність проекту кінцевому результату.

Ці чотири ознаки – найперші тривожні дзвіночки, однак це тільки початок перевірок. Перш, ніж вкладати кошти, вам треба:

  • ознайомитись документацією продавця, замовника будівництва і компанії-виконавця робіт, договорами, які будете підписувати;
  • уточнити, чи є всі дозвільні документи, ліцензії;
  • дізнатись про наявність/відсутність судових спорів, податкових боргів тощо.

Вибір і купівля майбутнього житла вимагає не лише коштів, а й багато часу та знань у цій сфері, тому, якщо маєте сумніви – звертайтесь до професіоналів, які виконають цю роботу за вас. Спеціалісти «Рухаємо нерухоме» допоможуть вибрати вам найбільш підходящий варіант без ризиків та проблем.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1056 | Додав: admin | Теги: забудовник, Нерухомість | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]