16:42
Акунін і ще більше сотні діячів культури закликали Собяніна врятувати будинок Волконських


 Більше 100 діячів російської культури, мистецтва і науки поставили свої підписи під відкритим листом мера Москви Сергія Собяніна на захист історичного вигляду будинку Волконських на Воздвиженці, в якому часто бував Лев Толстой і який описаний в "Війні і мирі" як будинок князя Болконського. Зараз до існуючих двох поверхів планується прибудувати ще два.

Як повідомили в громадському русі "Архнадзор", серед підписантів - письменники Борис Акунін, Дмитро Биков, Андрій Бітов, Людмила Улицька, Михайло Веллер, Євген Євтушенко, режисери Борис Хлєбніков, Павло Лунгін, Алекcей Герман, Олександр Мітта, а також члени Ради при президенті РФ з культури і мистецтва директор Державного музею-заповідника А.С. Пушкіна "Михайлівське" Георгій Василевич, кінорежисер Карен Шахназаров, ректор Московського Архітектурного інституту Дмитро Швідковський та інші. Вони просять зупинити "роботи з руйнування історичної будівлі на вулиці Воздвиженка, будинок 9".

"Прикриваючись дозволом на реконструкцію будівлі, виданими ТОВ" Центр розвитку міжособистісних комунікацій "Мосгосстройнадзор і ОАТІ міста Москви, забудовник починаючи з 9 березня ц.р. розгорнув роботи з розбирання за допомогою відбійних молотків справжніх капітальних стін будинку, які пам'ятають великого російського письменника. Згодом будинок повинен бути надбудований 2 поверхами, що грубо спотворить його історичний вигляд ", - йдеться в листі.

Будинок 9 на вулиці Воздвиженка належав генералу Миколі Сергійовичу Волконському, дідові Льва Толстого по матері. Сам письменник неодноразово бував у цьому будинку, тут на балу він познайомився з прототипом своєї героїні Кітті Щербацької - Параскою Щербатовою. З числа об'єктів культурної спадщини будинок Волконських виключили в 2009 році.

Раніше Рада Громадської палати (ГП) РФ звернулася до мера Москви Сергія Собяніна з проханням зупинити реконструкцію історичної будівлі, а також під зверненням про збереження історичного вигляду будинку Волконських до президента РФ Володимиру Путіну поставили свої підписи більше 3,5 тисячі москвичів.

10 березня, 23 березня, 31 березня та 13 квітня градозахисниками за допомогою поліції вдавалося зупинити роботи зі знесення верхнього поверху будівлі.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1879 | Додав: adminA | Теги: будинок Волконських | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]