15:05
Акустичні стелі: які бувають види

акустична стеля Через галасливих сусідів мешканці багатоквартирних будинків дедалі частіше стали встановлювати у своїх квартирах акустичні стелі. Найчастіше проектувальники будівель не звертають уваги на акустичні властивості приміщень, тому що у них трохи інші пріоритети та завдання, а звідси знижена звукоізоляція та напружені стосунки із сусідами. При цьому із проблемою шуму знайомі не лише громадяни багатоповерхівок, а й працівники різних установ.

Що являють собою акустичні стелі?

В основі акустичних стель лежать матеріали, що забезпечують звукоізоляцію. Для кожного виду стелі використовується своя технологія виробництва, але акустичні стелі вирішують відразу дві проблеми:

  1. у квартиру не проникає і не залишає її меж шум;
  2. приміщення набуде особливого шарму, завдяки дизайнерському оформленню.

Які переваги акустичних стель?

Матеріали, які входять до складу акустичних стель, можуть як відбивати звуки, так їх і поглинати. Так, наприклад, від твердої поверхні звук відштовхуватиметься, а в пористій – "тонути", заглушуватиметься.

акустична стеля

Для виготовлення акустичного стельового покриття застосовується плівка особливого складу або антишумовий шар, здатний вбирати звуки. Плівка, як і антишумовий шар дозволяє захистити приміщення від зовнішніх звуків, поглинути шуми у внутрішніх кімнатах. Не зайвим буде ознайомитися з відгуками відвідувачів сайтів, що описують, як заважали звуки, що проникали в квартиру, а, встановивши стильні стелі з акустичними властивостями, господарі квартир назавжди позбулися шуму.

Як акустична стеля поглинає шум?

Якщо уважно придивитися до акустичного стельового покриття, то на його поверхні можна побачити отвори, які називають мовою будівельників "перфорованими" - через них проходять звуки. Що відбувається далі? Повітря, що міститься в порожнинах акустичного стельового покриття, чинить опір звуку, зменшуючи частоту коливань, тим самим ніби вбираючи звукову хвилю.

Чим пояснюється ефективність акустичних полотен?

Здатність полотен до поглинання звуків залежить від їхніх технологічних характеристик:

  • діаметра перфорованих очей;
  • розміру проміжку між прорізами;
  • товщини акустичного полотна;
  • зазору між стелею та ПВХ-плівкою.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 525 | Додав: admin | Теги: акустична, стеля | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]