19:20
Акваріум в інтер'єрі

Акваріум в інтер'єрі це не просто витончена прикраса будь-якого приміщення, це не проста екосистема, яка потребує серйозного ставлення і дбайливого догляду. Присутність акваріума в інтер'єрі квартири, допомагає вам створити спокійну і затишну атмосферу в приміщенні, а також правильно розставити потрібні акценти інтер'єру.

Акваріуми відмінно поєднують в собі декоративність з практичною функціональністю. В результаті чого ви можете довго вдаватися до релаксації, споглядаючи витончене мелькотіння життєрадісних рибок або блискучу рівність води і при цьому використовувати акваріум як зонування простору (роздільник) або просто елемента унікального підсвічування вашого приміщення.

Але спочатку, варто підібрати форму акваріума в інтер'єрі, яка буде ідеально підходити всім характеристикам вашого приміщення. Наприклад, маленькі кімнати (інтер'єр спальні 9 кв м) навряд чи вдало прикрасить простора водна місткість, розташована по центру такого приміщення, так як дефіцит місця потребують відповідного підходу. Для цього варто дізнатися більше про різні види акваріумів, і ви обов'язково відшукаєте підходящий варіант.

Акваріум-басейн він має потребу в широкому просторі, так як такий акваріум в інтер'єрі практично з'їдає значну частину даного простору. Але якщо ви не обмежені скромними можливостями маленької квартири, то такий варіант вас навряд чи збентежить. Адже такі акваріуми мають чудові додаткові можливості для декорування, наприклад при великому бажанні в ньому можна навіть створити фонтан.

Для власників невеликих приміщень оптимальним вибором стане підвісний акваріум. Так як завдяки сучасним тенденціям виробники оформляють такі акваріуми у вигляді самих різноманітних картин. При цьому рибки плавають в неглибокій ємкості, прикріпленої до стіни в якій максимальний обсяг становить 80 літрів. А передня частина такого акваріума обробляється красивою декоративною рамкою, завдяки чому він так називається.

Акваріум-діорама відрізняється від інших варіантів своєї передньою стінкою, яка зазвичай виготовляється увігнутою і створює цікаву ілюзію занурення у водний світ. Такий акваріум в інтер'єрі може розташовуватися в ніші або бути підлоговим.

Вбудований акваріум досить популярний варіант на сьогоднішній день, так як він дозволяє економічно використовувати невеликий наявний простір. В основному такий вид монтується для декоративного зонування вашої території.

Також можна зустріти цікаву модель вбудованого акваріума, яка монтується в меблі, наприклад вигляд журнального столика або скляної тумбочки значно освіжать вода і різнобарвна живність.

І останній вид це підлоговий акваріум в інтер'єрі. Він являє собою просту прозору ємкість, яка розташована на підставці, а зверху вкрита кришкою з кольоровою підсвіткою.

І найчастіше такий акваріум відрізняється великими розмірами, якого висота може досягати до 1 м, а довжина навіть 2 м. Звичайно, незважаючи на простоту такого виду акваріума, його застосування навряд чи підійде для міської квартири, тому що йому потрібні великі простори.

Також вибираючи акваріум в інтер'єрі, обов'язково варто враховувати матеріал, з якого він виготовляється. Взагалі основні вимоги до акваріумних ємкостей - це прозорість стінок і якісна міцність. Відповідно, матеріалів придатних для виготовлення акваріумів не так багато.

Акваріуми виробляють з крихкого, але зручного в експлуатації і догляді звичайного силікатного скла, досить міцного триплексу та легкого оргскла яке має підвищену міцність.

Крім того, акваріуми можна класифікувати за конструктивними особливостями. Наприклад, цільні скляні ємкості, у яких скло фіксуються за допомогою силікатного клею. Акваріуми з нижньої і верхньої рамою, які виготовляються з алюмінію і міцно приклеєні до скляної складової вироби. І акваріуми з металевими рамами, в яких закріплені скло, як правило, також використовується алюміній.

І останнє якщо акваріум купується у вже готовий інтер'єр, то постарайтеся, щоб він поєднувався із загальною колірною гамою, а його обробка повинна гармоніювати з меблями.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 3410 | Додав: admin | Теги: Акваріум, акваріум в інтер'єрі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]