00:27
Багаторівневі натяжні стелі: вся важлива інформація про них

багаторівнева натяжна стеля Один з останніх трендів у будівельній моді – це багаторівневі натяжні стелі. Сама технологія натяжних стель з'явилася нещодавно: якихось 20 років тому. Тоді, в 90-х це був справжній прорив, який став лише першим каменем у лавині масових установок натяжних стель, що послідувала за ним. Усі "нові бізнесмени" в інтер'єрі цінували чотири речі:

  • золоті статуетки;
  • джакузі;
  • величезні вікна на всю стіну;
  • натяжні стелі.

Ще б пак! Адже вони виглядають дуже красиво, бувають найнеймовірніших забарвлень і фактур і, в той час, коштували таких величезних грошей, що їх могли собі дозволити тільки ті, хто дійсно мав гроші. Але часи змінюються, виробничі цикли удосконалюються, винаходять нові матеріали. Ось і натяжні стелі з часом ставали дешевшими і дешевшими. Тепер їх може дозволити майже кожен. Адже, насправді, це не так уже й дорого.

Багаторівневі натяжні стелі. Легенда знову оживає

Після того, як усі, кому це було цікаво, встановили у своїх квартирах це диво, попит на них почав падати. Що робити? І тут, 2002-го року з'являється новий вид натяжних стель - багаторівневі. Якщо говорити простіше, то вони зображають із себе сходинки, яким можна надати будь-якої форми. Крім того, багато фірм починають пропонувати полотна з найрізноманітнішими малюнками. Це був другий зліт тренда, що колись прогримів. Тепер на багаторівневі натяжні стелі звернули свої погляди всі, хто їх досі не мав. І знову цей вид декорування стелі став неухильно підніматися вгору сходинками популярності в оздоблювальних роботах.

На сьогоднішній день натяжні стелі встановлені у кожній третій квартирі. І їхні власники просто у захваті від свого рішення. Ще б пак, стільки вигод від одного-єдиного рішення!

Міфи про натяжні стелі. Чи правдиві вони?

Але, як і будь-яка популярна річ, натяжні стелі, через свою розкрученість, стали обростати різноманітними чутками. Одні з найгучніших - це їхня ціна, крихкість і токсичність. Але, насправді, це лише непідкріплені фактами чутки.

Захмарна ціна

Це поняття склалося ще в 90-х роках, коли натяжні стелі могли собі дозволити тільки ті, у кого було дійсно багато грошей. У сучасному світі вартість натяжних стель не надто висока.

Крихкість

Дізнавшись, що це плівка ПВХ, люди насамперед уявляють собі целофан і складають відповідну думку: "тендітно" і "ненадійно". Насправді, полотно натяжної стелі, у змонтованому вигляді легко витримує до 100 літрів води на 1 квадратний метр, а також легко переносить удари тупими предметами. Головне, не протикати полотно.

Токсичність

Це, можна сказати, єдиний міф, котрий має реальне підтвердження. Деякі "домашні майстри", надивившись навчальних відеоуроків і почитавши посібники в інтернеті, починають робити багаторівневу натяжну стелю власними руками. Оскільки заощадити хочеться всім і завжди, вони знаходять на ринку найдешевші полотна, на рулонах яких навіть не вказана фірма-виробник і починають працювати з цим матеріалом. І коли починається з'ясування стосунків із продавцем, виявляється, що він замовляв свою продукцію в Китаї і навіть сам не знає, що входить до складу плівки, бо жодної документації він не отримав.

Ті ж фірми, які займаються встановленням натяжних стель професійно, ніколи не "поведуться" на низьку вартість і мають своїх перевірених продавців, які постачають їм виключно якісний товар.

Тому з усього вищесказаного можна сказати одне: якщо плівку купувати на ринку за дешево, то потрібно бути готовим до всього. Сертифіковані натяжні стелі абсолютно нешкідливі для здоров'я людини.

багаторівнева натяжна стеля

Ось такі помилкові думки – основна причина того, що досі ще не у всіх встановлено це диво технічногго прогресу. Але жодна з них не має міцної основи і розсипається в пух і порох, достатньо лише поговорити з серйозним майстром.

Сучасні багаторівневі натяжні стелі - швидко, зручно та економічно

Звичайні натяжні стелі з часом перестали дивувати всіх та кожного. І тоді інтер'єрні дизайнери влаштували мозковий штурм і в його ході подумали: "А чому б не зробити сходи на стелі? Це має вистрілити!" І це правда "вистрілило"! Після цього ходу в установку будинку стель із плівки ПВХ, ніби, прийшло нове життя. Тепер будь-які, навіть найсміливіші фантазії людей могли бути втілені в життя. Багато дизайнерів теж використовують такий хід в оздобленні кімнат і слід зазначити, що досить успішно!

Технологія монтування багаторівневих натяжних стель

Зі всієї краси, якої можна домогтися, якщо правильно виконати проект, вартість роботи та матеріалів буде не настільки високою, щоб сильно вдарити по бюджету середньостатистичної людини. Також час, за який буде виконано всю роботу, не розтягнеться на тиждень. В основному, стелі будь-якої складності професіонали роблять за дуже короткі терміни. При натяжці звичайної плівки грамотний майстер може вкластися в три-чотири години. Але навіть у тому випадку, якщо проект має на увазі безліч декоративних елементів, робота не займає більше двох-трьох днів.

Як встановлюють багаторівневі натяжні стелі

Ще один безперечний плюс багаторівневих натяжних стель полягає в тому, що "сходинок" може бути скільки завгодно. Все залежить тільки від бажання замовника чи проекту дизайнера. Це забезпечується тим, що товщина плівки ПВХ у порівнянні з гіпсокартоном – найголовнішим її конкурентом, набагато менша. Для порівняння: гіпсокартон – близько 1 см, а полотно "натяжних стель" – менше 1 мм.

Завдяки цим перерахованим можливостям і перевагам, багаторівневі натяжні стелі - найкраще рішення для обробки стелі кімнат. Дешевизна, необмеженість у формах виступів, легкість у монтуванні, величезний вибір кольорів та зображень – все це дозволяє залишити будь-яких конкурентів далеко позаду.

Зауважте, що багаторівневі натяжні стелі можна утеплювати пінопластом.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 576 | Додав: admin | Теги: натяжна, стеля, багаторівнева | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]