16:37
Біля берега Італії з'явиться величезний штучний атол. ВІДЕО

Штучний атол планується звести на італійському узбережжі Адріатичного моря в місті Річчоне провінції Ріміні. Проект під назвою THER.E є дітищем компанії Sealine Lab, яка входить до Університету Феррари по Архітектурі. За даними преси, розробка такої споруди оцінюється в 1 мільярд євро і фінансується приватними інвесторами із Саудівської Аравії, Англії та Нідерландів, передає Prian.ru.

Ініціатива передбачає зведення штучного острова завдовжки трохи менше кілометра майже в п'яти кілометрах від Річчоне. За планами, острів повинен буде залучити в цю місцевість більше людей, при цьому він здатний вміщати 9 тисяч чоловік і 400 суден, повідомляє портал Italymag. На острові розташуються готелі, апартаменти, парки, магазини, пристань для яхт і порт, в якому зможуть зупинятися навіть судна, слідуючі з Венеції, Хорватії та Греції.

Звичайно, у багатьох неминуче виникає порівняння із знаменитими штучними островами Дубая. Проте автори проекту говорять про те, що на островах не буде штучних пляжів, а вся концепція острова спрямована радше на те, щоб бути гармонійним продовженням міста, ніж раєм для заможних туристів.

В Болгарії теж з'являться штучні острови

Адміністрація міста Поморіє має намір реалізувати проект з будівництва штучних островів на відстані 100 метрів від міста. Ця амбітна ідея зробить невелике болгарське містечко схожим на Дубаї, де побудована подібна споруда в Бурдж аль-Араб.

Планується створити три острови, які будуть з'єднані з берегом і між собою спеціальним вузьким перешийком, а в створеній морський лагуні запрацює яхтова пристань. На одному з островів розташується готель категорії 5-7 зірок з усією необхідною інфраструктурою, а на двох інших будуть побудовані розважальні комплекси, що включають в себе аква-центр, акваріум, центр для підводного плавання, казино, ресторани та інше. Таким чином, в Поморіє з'явиться готельно-розважальний комплекс для дуже заможних туристів, повідомляє "Комсомольская правда".

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 2008 | Додав: adminA | Теги: Італії, штучний атол | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]