18:43
Близкое окружение президента Лукашенко скупает недвижимость в странах Евросоюза

Близьке оточення президента Лукашенка скуповує нерухомість в країнах Євросоюзу
Офіційний Мінськ не сприймає західні демократичні цінності, його економічні види, ідеологію в цілому. Однак це не заважає білоруської еліти, включаючи близьке оточення президента Олександра Лукашенка, поступово інтегруватися в європейське суспільство, скуповуючи нерухомість в країнах Євросоюзу.

Як повідомляє українське видання "Дело", для представників білоруського середнього класу вже звичайними стали поїздки на шопінг в Литву чи Польщу. Багато хто з них навіть відкрили підприємства в "найближчому далекому зарубіжжі", як іменують в країні близько розташовані територіально держави. Для тимчасового перебування заможні люди в країнах ведення бізнесу набувають і нерухомість. Та й "прості білоруси" купують в цих країнах скромне недороге житло, щоб мати можливість отримувати шенгенські візи.

А ось керівництво Білорусії і близькі до нього великі підприємці, як повідомив литовський телеканал TV3, купують елітну нерухомість у Вільнюсі. Так вчинили білоруські олігархи Олександр Шакутін і Юрій Чиж. Останній, до речі, включено до списку тих, на кого поширюються санкції ЄС, тому експерти припускають, що нерухомість купувалася на підставних осіб.

Дорогу нерухомість у Вільнюсі мають і прем'єр-міністр Білорусі Михайло Мясникович, і екс-глава МЗС Сергій Мартинов.

Як стверджують литовські джерела, білоруська бізнес-еліта і високопоставлені представники владних структур на відміну від простих білорусів цікавляться не тільки шопінгом, а й намагаються робити велику політику з участю литовських підприємців, намагаючись створити своє лобі в Європі.

Коментуючи цю інформацію, голова Комітету у закордонних справах Сейму Литви і віце-президент Парламентської Асамблеї Ради Європи Емануеліс Зінгеріс заявив, що "вони хочуть придбати майно, яке буде захищене законами ЄС, хочуть, щоб їхні діти навчалися в європейських університетах", тим самим демонструючи недовіра до системи, яку самі ж створили у себе на батьківщині.

"У білоруських умовах не можна показувати свої дивіденди. В країні діє тіньова економіка, чиновники та бізнесмени не декларують весь прибуток, який вони отримують. Вкладення грошей у нерухомість за кордоном є зручним способом її легалізації", - заявив директор Фонду захисту громадян, литовський правозахисник Стасіс Каушініс.

У середовищі самих білоруських політиків також говорять, що, купуючи нерухомість і підприємства в європейських країнах, вони готують собі запасний аеродром.

Євросоюз має намір продовжити санкції проти режиму Лукашенка ще на рік

Прес-служба Ради Євросоюзу в коментарі до порядку денного, запланованого на 15 жовтня засідання Ради міністрів закордонних справ країн ЄС, повідомила, що Рада продовжить у відношенні Білорусії дію обмежувальних заходів до 31 жовтня 2013 року, "враховуючи, що не всі політв'язні звільнені, ніхто із звільнених не був реабілітований, а ситуація з повагою прав людини, верховенства закону і демократичних принципів не покращилася ".

Як повідомляє "Білоруський партизан" з посиланням на "БелаПАН", Євросоюз має намір періодично переглядати обмежувальні заходи щодо Білорусі в залежності від того, як буде розвиватися ситуація в країні.

В даний час 243 білоруським чиновникам, в тому числі президентові Олександру Лукашенку, заборонено в'їзд на територію країн ЄС.

В ході майбутнього в понеділок засідання міністри закордонних справ Євросоюзу мають намір обговорити ситуацію в Білорусі після парламентських виборів, які відбулися 23 вересня.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1839 | Додав: adminA | Теги: нерухомість у Вільнюсі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]