20:58
Болгарія дасть дозвіл на проживання, якщо купити нерухомість на 300 тисяч євро


Болгарія після зміни міграційного законодавства готова надавати тимчасовий і постійний вид на проживання іноземним бізнесменам і громадянам, які купують нерухомість на суму понад 300 тисяч євро, повідомив журналістам у середу консул країни в РФ Ангел Георгієв.

"У лютому і березні в Болгарії були внесені зміни до законів про іноземців та про громадянство. Мета цих змін - залучити якомога більше прямих інвестицій з-за кордону. Спосіб залучення інвестицій - надання тимчасового і постійного виду на проживання, можливості отримати громадянство. Так , вид на проживання можна отримати, якщо купити нерухомість на суму понад 300 тисяч євро ", - розповів консул, слова якого наводить агентство РИА" Новости ". Консул додав, що вид на проживання дозволяє перебування строком до року, яке щорічно продовжується.

Відзначимо, що ще в лютому мінімальна сума інвестицій у нерухомість для отримання ВНЖ становила 320 тисяч євро.

"У законодавство внесено також пункт про те, що особа, яка інвестує 125 тисяч євро до статуту болгарської компанії і забезпечила не менше п'яти робочих місць для болгарських громадян в економічно несприятливих районах країни, отримує право на тривале перебування на термін не менше одного року. Особи, які отримують вид на проживання на підставі інвестицій, мають право подати заяву про отримання громадянства ", - підкреслив консул.

На його думку, нові правила будуть представляти інтерес для росіян, зацікавлених в придбанні нерухомості в Болгарії і в здійсненні інвестицій у болгарську економіку.

"Це дуже серйозні кроки, які болгарський уряд вживає у сфері міграційної політики з метою залучення більшої кількості прямих інвестицій. На сьогоднішній день квартири і будинки в Болгарії мають більше 300 тисяч росіян. Болгарія - найпопулярніша країна для російських інвестицій у нерухомість", - зазначив Георгієв.

Як відзначають "Ведомости", це вимушена для Болгарії міра: п'ять років тому місцевий ринок нерухомості щоквартально залучав 541 млн євро іноземних інвестицій, зараз - всього 7,6 млн євро.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1897 | Додав: adminA | Теги: Нерухомість, Болгарія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]