19:04
Будинок із бруса: плюси та мінуси такого будівництва

будинок брус Одним з найпопулярніших трендів останнього часу є будівництво дерев'яного будинку з бруса під ключ. Треба відразу зауважити, що наші предки (там де це було можливо), з давніх-давен будували дерев'яні будинки, можна сказати що це у нас не генетичному рівні. Сучасні будівельні технології вплинули на цей процес, роблячи складання таких будинків набагато швидшим, якіснішим, теплішим, безпечнішим та красивішим. На сьогоднішній день існує три види бруса, які використовуються у будівництві:

  • звичайний пиляний брус (найдешевший і доступний варіант);
  • профільований (з системою шип/паз);
  • клеєний брус (найдорожчий, проте легкий у використанні та довговічний).

Отже, якщо Ви вирішили збудувати будинки з бруса або дачу з бруса, давайте разом спробуємо розглянути всі за і проти такої ідеї.

Переваги

Спочатку розберемося з перевагами даного виду матеріалу. Як відомо, дерево є екологічно чистим матеріалом (якщо тільки немає особистих протипоказань), має чудові теплоізоляційні властивості. Для порівняння, теплопровідність дерева дорівнює 0,18 Вт/м•0C, а звичайної червоної цеглини — 0,56 Вт/м•0C. Що означає, при однаковій товщині дерево втричі тепліше за цеглу, не кажучи вже про питому вагу, що значно зменшує витрати вже при закладанні фундаменту. Це, до речі, ще один не маловажний плюс, оскільки вартість дерев'яних будинків орієнтовно в середньому обходиться на 20-25% дешевше, ніж з інших будівельних матеріалів.

будинок брус

Також, не кожен будматеріал похвалиться таким естетичним задоволенням від контакту, як візуального так і тактильного, а за рахунок енергетики, яку випромінює дерево, жити в такому будинку одне задоволення. Важливим плюсом є швидкість будівництва та довговічність конструкції, адже гарантія на такий будинок складає 100 років, природно при дотриманні всіх норм цього виду робот.

Недоліки

Тепер зупинимося на недоліках таких будинків, а також на тому, як нівелювати більшість із них. Перша проблема — горючість матеріалу. Не секрет, що дерево добре горить, проте сучасні засоби обробки та захисту захистять Вашу оселю від цієї проблеми. Аналогічно вирішується питання з різноманітними грибками, пліснявою та паразитами.

Також необхідно враховувати, що дерево є канцерогеном, тобто має властивість убирати шкідливі речовини з повітря, тому такий варіант краще підходить для районів із чистим повітрям. З цієї властивості виходить ще одне, але вже корисне, - дерево добре "дихає", завдяки чому воно буде підтримувати постійну вологість і чистоту повітря всередині приміщення.

Щоб уникнути неприємностей при проведенні оздоблювальних робіт, не забувайте, що дерев'яному будинку необхідно дати вистоятися близько року (можна менше якщо йдеться про клеєний брус). Оскільки дерево, це той матеріал, який боїться вологи, починає гнити і тріскатися при прямому її впливі, добре продумайте систему захисту будинку від води, як зверху, зробивши гарний короб, так і знизу, не пошкодувавши на гідроізоляцію.

Як бачите, практично всі недоліки можуть бути виключені або зведені до мінімуму, якщо знати, як з ними боротися, і тоді ніщо не засмутить Ваше життя в чудовому будиночку з бруса!

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 321 | Додав: admin | Теги: брус, будинок, будівництво | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]