12:30
Будинок в стилі шале - що він собою являє?

Шале - це ніжне за звучанням слово не має нічого суспільство з оздобленням будинку. Так називали пастуший будиночок, які часто в середні століття можна було знайти в Альпах на кордоні з різними країнами. Використовували ці будиночки для укриття в негоду або в якості тимчасового житла для пастухів, щоб вони могли переодягнутися, сховатися від вітру і дощу, а також трохи перекусити в теплі.

Будинки такі мають цокольний поверх з каменю, другий поверх вже виконаний з дерева, а поверх усього цього розташована двосхилий дах. Виходить, вид такої собі абияк скроєної з наявних під рукою матеріалів хатинки.

Подібні шале часто використовувалися і як ферми на літній період. Тут пастухи корів доїли, сир і масло робили. А ось взимку тут не жив ніхто, так як пастухи на цей період намагалися повертатися в долини, які відрізнялися більш м'яким кліматом. Будиночки при цьому вистоювали всю зиму і навесні очікували повернення своїх господарів.

Хочеться сказати, що будиночки ці відповідають місцевості. Виглядають вони, як і гори, суворо. Нижній кам'яний поверх допомагає уникнути ймовірності повеней і пережити снігові завали. Настовбурчений дах створений теж таким чином, щоб був захист від вітру і снігу. Хоча при такій суворості ці будиночки не позбавлені і деяких декоративних елементів. На виступах, на сходах, на перилах були цікаві різьблені елементи, і завжди на другому поверсі розташовувався балкон.

А всередині прості і непоказні зовні будиночки розписували цікавими сюжетами. І за рахунок цієї простоти і одночасно якоїсь особливою краси і шарму, зараз будиночки в стилі шале стали користуватися дуже великою популярністю. Адже те, що створено з любов'ю, ніколи не вмирає і в архітектурі теж.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1240 | Додав: admin | Теги: будинок, шале | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]