17:07
Будівельні конструкції та матеріали, які використовують в будівництві індивідуальних житлових будинків

Якщо мова йде про будівництво житлового будинку, то воно може бути зроблене лише з використанням конкретного набору матеріалів, конструкцій і виробів. Проектувальний процес зводиться до визначення необхідних параметрів: загальна маса будови, матеріали, які будуть використовувати, висота і так далі. Все це буде використовуватися з метою розуміння того, як повинен буде проходити будівельний процес. Обраний вами варіант конструкцій або технології монтажу того чи іншого вузла, накладе свої умови на загальну планувальну структуру.

Матеріали для будівництва

В основному використовуються матеріали, що відносяться до розряду індустріальних (залізобетон, фундаментні блоки). І це стосується всіх індивідуальних житлових будинків - розташованих як у місті, так і в його околицях.

Для створення перекриттів використовують круглопустотні плити. Ця категорія будівельних елементів включає в себе широкий список: залізобетонні плити, фундаментні блоки, сходові марші та перегородки. Все це використовується в будівництві.

Що стосується панелей, які використовують в споруді зовнішніх стін, то вони виготовляються переважно з керамзитобетону. Варто зазначити підвищену ефективність панелей виготовлених з пористого бетону. У свою чергу, внутрішні стіни роблять з важкого бетону.

Крок несучих (поперечних) конструкцій перебуватиме в діапазоні 3- 4,2 метра. Використовується це в великопанельному житловому будівництві. Ще більш більший крок у діапазоні 4,8 — 7,2.

Найбільшу свободу дій щодо організації внутрішніх приміщень, надає безригельний каркас з використанням безбалкових перекриттів.

Підходити до вибору матеріалу, з якого будуть виконані основні конструктивні елементи будівлі, потрібно дуже відповідально. При цьому слід обов'язково звертати увагу на основні функції майбутнього будинку. Також важливим фактом буде регіон, в якому планується будівництво. Це не випадково. Роблячи вибір, ґрунтуватися тільки на параметри конкретного матеріалу, недоцільно. Брати до уваги потрібно умови навколишнього середовища (середня температура, вологість), зовнішній вигляд того чи іншого матеріалу.

Зараз список найбільш популярних матеріалів включає в себе наступні компоненти:

  • іздрюватий бетон;
  • штучний камінь;
  • будівельний цегла.

Після того, як каркас буде зібраний, його можна обробити штукатуркою або цегляною кладкою.

Комфорт житла

Цей пункт залежить від безлічі умов. Почати варто з планувального рішення - розташування основних елементів будови. Наступним можна відзначити якість матеріалу, що використовується в процесі зведення будинку. Адже набагато затишніше жити в будинку з натуральної деревини. Але вартість житла буде набагато вищою.

Якщо стоїть мета заощадити кошти, то краще вибрати просте планувальне рішення, без будь яких надмірностей. Такі будинки коштують істотно дешевше. Також варто подивитися в бік дешевших оздоблювальних матеріалів. Але тут необхідно знайти золоту середину. Вибір потрібно зробити таким чином, щоб економія не позначилася погано на загальній експлуатації будинку.

Оцінку комфортності того чи іншого житла, проводять на основі таких критеріїв:

  • загальна площа;
  • кількість кімнат;
  • вартість внутрішньої обробки;
  • вартість меблів та сантехніки.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1547 | Додав: abel | Теги: Матеріали для будівництва | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]