19:24
Будівельники-нелегали в Ізраїлі зламали древній саркофаг

Будівельні підрядники, що зводили в місті Ашкелон на південному заході Ізраїлю район вілл, виявили в ході робіт древній саркофаг рідкісної краси. Вони вирішили зберегти в таємниці, що житлові будинки зводяться на території цінного археологічного об'єкта. Підрядники вирішили витягти саркофаг за допомогою трактора. При цьому археологічному артефакту було завдано незворотної шкоди. Саркофаг був захований в сусідній гаю, а майданчик, де його виявили, забетоновано, щоб замести сліди.

Про це стало відомо співробітникам відділу по боротьбі з розкраданнями старожитностей Управління старовини. Вони здійснили нічний рейд на будівельний об'єкт. У ході нього було затримано трьох палестинських будівельників-нелегалів з району Хеврона. Був виявлений і саркофаг - один з найцікавіших з числа виявлених в Ізраїлі за останні десятиліття. Археологи встановили, що він був створений близько 1800 років тому - в епоху Римської імперії.

Довжина саркофага 2,5 метра, а маса близько двох тонн. З усіх боків він прикрашений різьбленими прикрасами. На кришці можна побачити скульптурне зображення людини в повний зріст, а на стінках - биків, амурів, медузу. При вилученні з землі постраждали стінки саркофагу, частина прикрас були втрачені.

Під час допиту в ашкелонськії поліції затримані будівельники показали слідчим фото- та відеоматеріали, що зафіксували знахідку відразу після виявлення, а також процес її вилучення з землі.

Обидва будівельних підрядника були затримані в ту ж ніч. Вони підозрюються в нанесенні збитку старожитностям і археологічному об'єкту, а також у приховуванні інформації про знахідку. Максимальний термін покарання за ці злочини - п'ять років позбавлення волі.

"Це вкрай важкий випадок завдання збитку знахідцы, що має першорядне культурне та історичне значення. Управління не стоятиме на шляху розвитку, але не допустить знищення нашого загального надбання", - заявив глава відділу Амір Ганор.

Він також зазначив, що до закінчення слідчих заходів і дослідження будмайданчика будівництво вілл буде зупинено, що призведе до затримки здачі об'єктів і змусить підрядників виплатити неустойку. Цього б не сталося, якби археологи були викликані на будмайданчик ще до початку будівництва.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1254 | Додав: admin | Теги: будівельники-нелегали ізраїль, зламали древній саркофаг хеврон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]