09:43
Будуємо душ на дачі своїми руками

Літній душ на дачній ділянці є важливою складовою відпочинку на свіжому повітрі, який допомагає зробити перебування на дачі ще комфортнішим.

На перший погляд може здатися, що наявність душа на дачній ділянці - це примха зніжених міських жителів, які звикли до комфорту. Однак, це думка кардинально міняється після виснажливого дня, проведеного на городі під променями палючого сонця - тоді перспектива освіжитися під теплими струменями води здається вельми і вельми привабливою. До того ж, душ для дачі зовсім не обов'язково повинен бути капітальною спорудою, в більшості випадків можна обійтися простими, але від цього не менш зручними у використанні конструкціями.

В принципі, можна купити вже готову кабіну, яка продається практично в будь-якому магазині товарів для дачі, разом з установками "цибульне щастя" і садовим інвентарем. Ці конструкції виготовлені з пластика, мають невелику вагу і можуть бути встановлені в будь-якому зручному місці на присадибній території. А якщо ви маєте хоча б початкові навички поводження з будівельними інструментами і матеріалами, спорудити таку кабінку цілком можна своїми руками.

При будівництві слід приділити особливу увагу таким елементам, як:

  • злив для води;
  • резервуар для води;
  • система наповнення ємності;
  • конструкція кабіни.

Що стосується організації зливу для води, то його найчастіше підводять до вигрібної ями або септика. Використання септика є набагато більш розумним рішенням, оскільки при цьому в ґрунт дачної ділянки не потраплятимуть синтетичні миючі засоби.

В якості резервуара для води може служити металева або пластикова ємність, обсяг якої вибирається, виходячи з потреб власників дачного будинку. У випадку з металевою ємністю, нагрівання води буде достатньо інтенсивно відбуватися за рахунок сонячного тепла, а от при виборі пластикової ємності варто потурбуватися про створення системи примусового підігріву.

Наповнювати ємність водою можна різними способами. Перший з них - вручну, за допомогою відер. Однак, цей спосіб є вкрай важким, оскільки резервуари розташовуються на висоті людського зросту. Набагато простіше і безпечніше організувати систему подачі води в душ за допомогою побутового насоса, підключеного до свердловини.

І, нарешті, конструкція душової кабінки повинна повністю відповідати своєму призначенню. Перш за все, для її будівництва слід вибирати матеріали, стійкі до впливу вологи і Сонця. Це може бути органічне скло або пластик, а можуть бути і звичайні дерев'яні дошки, ретельно оброблені асептичними складами. В кабінці можна передбачити відділення для одягу, полиці або лавки - все залежить від того, що необхідно конкретній людині для комфортного прийняття водних процедур.

Декоративне оформлення кабінки, як правило, не має значення, однак, якщо дачна ділянка оформлена в кращих традиціях ландшафтного дизайну, а архітектура будинку претендує на вишуканість і стиль, проста дощата будівля на території псуватиме все враження. Щоб виправити ситуацію, кабінку можна облицювати будь-яким із сучасних оздоблювальних матеріалів - пластиковими панелями, вагонкою, сайдингом та іншими, а можна забарвити, вибравши як декоративні елементи орнаменти або будь-які інші візерунки.

Одним словом, створення душа на дачі - це творчий процес, який допускає будь-які експерименти та нововведення - головне, щоб вони не ускладнювали процес експлуатації душа, а навпаки, робили його ще більш приємним і комфортним.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 2078 | Додав: abel | Теги: душ, літній душ, літній душ на дачній ділянці, літній душ на дачі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]