20:38
Будувати будівлі вище 150 метрів дозволять в Україні

В Україні з’явиться можливість будувати висотні будівлі, які вище 100 метрів. Для цього знадобилося змінити будівельні норми, оскільки всі наявні будівлі вище 100 метрів, фактично, незаконні.

З 1 січня 2020 року вступають в дію нові ДБН “Висотні будівлі. Основні положення “. Вони обов’язково до виконання і, зокрема, розширюють можливості для проектування цікавих і сучасних висотних громадських об’єктів. Про це в Facebook розповів президент Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе.

“Зараз, згідно з чинними будівельними нормами, дозволяється будувати житлові та громадські висотні будинки тільки до 100 м. І всі будівлі вище 100 м, які на сьогодні існують в Україні, були побудовані з отриманням відхилень від будівельних норм. Від такої практики відхилень потрібно відходити. Думаю, що в найближчому майбутньому, після вступу в дію нових норм щодо висотних будівель, ми зможемо побачити у Києві та інших українських містах круті проекти високого рівня, як в Америці чи в Еміратах, наприклад. Я в це вірю”, – написав він.

Разом з тим, у нових нормах також посилюється безпека та комфорт висотних будівель.

Зокрема:

  •     встановлено вимоги щодо жорсткості сталевих та сталезалізобетонних конструкцій для проектування більш надійних каркасів висотних будівель;
  •     підвищено сучасні вимоги до пожежної безпеки – обов’язкові пожежні пости, пожежні ліфти, вертолітні майданчики тощо;
  •     введено аеродинамічний обдув моделей висотних будівель із складною архітектурною, конструктивною чи геометричною формою для забезпечення комфортних вітрових потоків та інші зміни. І якщо всі ці вимоги будуть виконуватися, Україна отримає сучасні будівлі, а вигляд великих міст суттєво зміниться.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 625 | Додав: admin | Теги: будівля, україна, дозвіл | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]