03:34
Цементна стяжка - практичність

Естетичність вигляду будь-якої підлоги - це її практичність і рівність. Довгий час цементна стяжка була найпоширенішим способом влаштування підлог. Її ще називають бетонною стяжкою і застосовують під плиткове, лінолеумне, ковролінове, паркетне покриття. Перш ніж приступати до створення стяжки, потрібно ретельно підготувати поверхню і провести підготовчі роботи: прибрати сміття і пил, виставити рівень. Іноді під підлогою проходять труби, які в будь-якому випадку потрібно ізолювати, а місця стикування плит - закрити. Більше того водяні труби потрібно закрити поліетиленовою плівкою, що б запобігти протікання води у разі пориву.

Варто зазначити, що цементна стяжка має низку відмінних рис. Цей вид стяжки особливо добре застосовувати на великих площах, при цьому вдається дотримувати ідеальну рівність і заданий ухил підлоги. Набираючи міцність, цементна стяжка дає найменший показник усадки в порівнянні з іншими видами стяжки, і має найбільшу тріщиностійкість. Із застосуванням цементної стяжки водопроникність підлоги знижується на 30%, в той час як морозостійкість збільшується на 40%. Щоб зробити поверхню стяжки більш гладкою і рівною роблять затірку з використанням натирача.

Цементна стяжка: етапи робіт

Головними технологічними етапами роботи піско-цементної стяжки є приготування розчину, точне виставлення маяків, заливка підлоги. Заливку бажано проводити в один етап, щоб отримати рівну монолітну підлогу, а значить потрібно організувати безперервну подачу розчину на об'єкт. Ці питання варто вирішувати завчасно. Суха піско-цементна стяжка робиться з найменшою кількістю води, тому дає мінімальну усадку, а ходити такою підлогою можна буде вже через 10-12 годин після її заливки. Середня товщина піску-цементної стяжки повинна становити 30-40 мм.

Якщо робиться напівсуха цементна стяжка, тоді перш, ніж заливати підлогу потрібно подбати про гідроізоляції підлоги поліетиленовою плівкою. Розчин розподіляють по поверхні і вирівнюють спеціальним приладом, а вже через півгодини робляють затірку поверхні спеціальною машиною. Цей спосіб заливки цементної підлоги застосовують на великій території. Після затірки роботи по влаштуванню не закінчуються, ще потрібно нарізати спеціальні шви невеликої глибини, що запобіжить появам тріщин, і протягом усього періоду набору міцності бетонної стяжки підтримують постійний рівень вологості в приміщенні.

Бетонна стяжка: допустимі навантаження

У складських приміщеннях заливка бетонної стяжки доцільна ще й тому, що такі підлоги здатні витримувати навантаження і рух складського транспорту.

Сьогодні технологія заливки бетонної стяжки зазнала низки змін, що позитивно відбилося на якості кінцевого результату. Це і додавання в розчин спеціальних компонентів, які дозволяють зробити покриття більш пластичним, і застосування лазерного обладнання для дотримання ідеальної рівності покриття. Сьогодні бетонна стяжка споруджується по звукоізолюючій рівній основі. Крім того, подібна основа ще володіє і теплоізоляційними властивостями.

Універсальність бетонної стяжки в тому, що вона є чудовим основою для підлоги, покритої лінолеумом, паркетом і навіть підлоги, пофарбованого різними епоксидними фарбами. Промислові підлоги в основному покривають фарбами, але і в цьому випадку можна відійти від сірої одноманітності і зробити підлогу справжнім шедевром. Широка кольорова гамма фарб дозволяє зробити геометричний візерунок або абстракцію, а можна і привести підлогу до сталевого, дзеркального блиску, тим самим оригінально облаштувати інтер'єр приміщення.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1714 | Додав: abel | Теги: бетонною стяжкою, Цементна стяжка, бетонна стяжка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]