19:43
Чиновники планують знести до половини багатоповерхівок "на грядках"


Дачною амністією, оголошеною осінню 2006 року, як уже багатьом відомо, з вигодою для себе скористалися недобросовісні забудовники. З їх легкої руки на садових ділянках і в дачних кооперативах, там, де дозволене виключно індивідуальне житлове будівництво, як гриби після дощу почали виростати багатоповерхові будинки. Тільки в Підмосков'ї влада взяла на замітку понад 400 таких будівель. За рішенням суду у серпні минулого року знести вдалося поки тільки один - сумно знаменитий будинок в Митищинських Вешках.

Можливо, що проблема, у всякому разі в таких масштабах, зійде нанівець після того, як через пару років під дачною амністією, яка встановила спрощений порядок приватизації земельних ділянок, а також будинків і будов, зведених на них, підведуть риску, пише "Независимая газета ". Підмосковні чиновники під цим оптимістичним прогнозом, здається, готові підписатися. Так, начальник відділу обласного Комітету по пайовому будівництву Валерій Петров вважає, що пік незаконного будівництва на дачних ділянках пройдений у минулому році. А після затвердження містобудівних регламентів настане інше життя.

У незалежних експертів інший погляд на проблему. "Боротися з незаконним будівництвом треба на нульовому циклі. Але є ризик, що під удар потраплять громадяни, які на своїй ділянці будують будинок для себе, а не на продаж. Їх уповноважені органи попросту будуть" кошмарити "перевірками за заявами сусідів. Тому єдиним розумним виходом із ситуації може бути лише зміна Містобудівного кодексу ", - вважає юрист московського адвокатського бюро Ельвіра Абдулліна.

Вона визнає, що, якщо будинок вже побудований і заселений, його, швидше за все, зносити не будуть. З цього випливає, що боротися з самобудом багатоповерхівок в дачних товариствах слід превентивними заходами. У тому числі і сусіди повинні проявляти пильність. І якщо по фундаменту буде видно, що закладається будівля великої площі, якщо йде реклама про швидкий продаж квартир, то потрібно повідомляти в уповноважені органи, які вправі оштрафувати забудовника, радить Абдулліна.

Сьогодні із понад 400 фактів незаконного будівництва суди розглядають 90 справ. Рішення винесені по 33 фактам. Однак зносити будуть максимум половину незаконних будов, припускають чиновники.

Найбільша кількість самовільних споруд виявлено в Одинцовському районі - 78, в Балашисі - 41, місті Домодєдово - 34, Митищах - 36, Ленінському - 28 і Красногорському районах - 24.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1795 | Додав: adminA | Теги: багатоповерхівок на грядках | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]