12:00
Чиновники запанікували через реєстр нерухомості і почали діяти

З шостого жовтня в українців з'явилася можливість в онлайн-режимі дізнаватися імена власників нерухомого майна чи земельних ділянок, розташованих в межах країни. Міністерство юстиції відкрило доступ до відповідних державних реєстрів.

Поряд з перевагами за перші дні роботи сервісу користувачі помітили і недоліки. За спостереженнями експертів, знайти вдається далеко не всю інформацію, трапляються неточності і помилки. Посадові особи, які не хочуть, щоб інформація про їхню власність стала публічною, також відреагували на нововведення і вже вдаються до схем, які допоможуть приховати справжніх власників земельних ділянок і маєтків.

Найгучнішою знахідкою стала земельна ділянку Петра Порошенка, яка була орендована в цьому році 31 серпня біля Козинської сільради Обухівського району. Термін оренди - до 2064 роки з правом продовження. Щорічно за землю президент платить близько тисячі доларів. У селі Козин Петро Порошенко володіє 3,3 га. Але на цій ділянці був недолік з точки зору розташування: не було виходу до річки, до води. І 31 серпня проблема була юридично вирішена. Козинська сільрада здала в оренду Петру Порошенку ділянку на 49 років. Таким чином він отримав від ділянки площею 3,3 га безпосередній доступ до води.

А ось задекларованих прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком двох квартир у Києві та земельної ділянки в реєстрі знайти не вдалося. Справа в тому, що в реєстрі можна отримати точні дані тільки по операціях з нерухомістю, які проводилися не раніше 2013 року. Транзакції, які відбувалися до цього, до реєстру не потрапили, оскільки відомості про них не оцифровані. Коли ця інформація може з'явитися у вільному доступі, фахівці не говорять.

У той же час чиновники активно переписують своє майно на когось. Тобто, умовно, у нього в декларації було 15 ділянок, а залишилася вже тільки одна. Це не означає, що він їх продав, а просто записав на рідню чи друзів. Дія викликає протидію. А це означає, що навіть інформація, зазначена в реєстрі, не завжди буде відображати реальний стан справ.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1361 | Додав: abel | Теги: нерухомість політиків, реєстр нерухомості | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]