18:37
Цілі та завдання судової будівельної експертизи

Широке число правовідносин, які виникають і розвиваються у зв'язку із здійсненням будівництва та використанням будівельних об'єктів, регулюється значною кількістю законодавчих актів. У разі розгляду цих питань правоохоронними, судовими органами, що стосуються специфічної і складною галузі будівництва, необхідно проводити дослідження. З їхньою допомогою фахівці отримують юридичні висновки, які матимуть вагу в суді.

Важливо знати, що судово-будівельна експертиза відіграє важливу роль для отримання доказів, які зможуть допомогти учасникам справи і суду встановити значущі юридичні факти. Це одне з традиційних завдань, яке ставиться перед таким дослідженням, повністю відповідає процесуальному законодавству.

Всі судові експертизи мають величезне значення при встановленні істини у спірних ситуаціях, де потрібні знання вузьких фахівців, у тому числі, будівельників. Застосування спеціальних знань при досудовому вирішенні конфліктних ситуацій або на стадії судового розгляду є запорукою того, що дослідження обставин і встановлення істини буде проведено об'єктивно.

Підставою для того, що повинна проводитися землевпорядна експертиза, може стати те, що при досудовому або судовому розгляді виникне необхідність використання спеціальних знань у галузі проектування, ремонту, будівництва та подальшої експлуатації конструкцій і будівель.

Завдяки проведенню такого дослідження можна встановити вартість будівель і споруд, якість та обсяг виконаних будівельних, монтажних та оздоблювальних робіт, вартість використовуваних матеріалів, а також обґрунтованість проекту.

Основні завдання будівельно-технічного дослідження полягають в тому, щоб визначити вартість будівель; встановити факт відповідності або невідповідності їх проекту і вимогам будівельних норм і правил; визначити вартість будівельних робіт; встановити відповідність кошторисної та проектної документації нормам і стандартам у сфері будівництва; встановити правильність складання звітності в державні органи, що стосуються виконання робіт.

Дуже важливо, щоб експертні дослідження проводилися висококваліфікованими фахівцями, що володіють відповідними дозволами та свідоцтвами на право здійснювати такий вид діяльності.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1419 | Додав: abel | Теги: судово будівельна експертиза, Цілі судової будівельної експертизи, експертиза, завдання судової будівельної експер, будівельна експертиза | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]