21:05
Депутати РФ відзвітували про землю і нерухомість: у них є інтереси по всьому світу, навіть в Конго

Депутати Держдуми РФ слідом за адміністрацією президента, урядом і членами Ради Федерації відзвітували про свої доходи за 2012 рік.

Нагадаємо, саме депутати Держдуми (від різних фракцій) внесли законопроект про заборону держслужбовцям, а також парламентаріям і силовикам мати будь-які активи за кордоном, у тому числі на нерухомість. Він вже пройшов перше читання, однак потім в палату надійшов президентський пакет законопроектів, який забороняє чиновникам мати рахунки в іноземних банках. При цьому володіти нерухомістю буде можна, але буде необхідно декларувати її незалежно від вартості.

Судячи по заявленим даним, першість за фінансовими доходами міцно утримують депутати від партії влади - "Єдиної Росії". І в трійку найбільш багатих депутатів Держдуми увійшли саме єдинороси.

Але закордонна нерухомість є у депутатів усіх фракцій - всього приблизно у трьох десятків народних обранців. Хоча більша її частина знаходиться не в далеких країнах, як у членів Ради Федерації, а в сусідній Україні, повідомляє ІТАР-ТАРС. Правда, будинки і квартири в Іспанії, Болгарії, Франції та Швейцарії залучають депутатів усіх фракцій.

Найбільше нерухомості, землі та грошей у партії влади. У неї інтереси навіть у Конго

Найбагатшим депутатом Держдуми РФ став єдинорос Григорій Анікєєв з доходом в 1 мільярд 10538000 рублів (N2 в рейтингу доходів чиновників Forbes - 2012). У його власності перебуває один житловий будинок, три квартири, баня, дві земельні ділянки, дві будівлі та інше. У нього і сама неординарна власність - ділянки мереж каналізації, енергопостачання, газопроводу.

За ним слідує колега по фракції Микола Борців з доходом в 970 мільйонів рублів (N5 в рейтингу доходів чиновників Forbes - 2012, стан, за оцінкою Forbes, - 0,7 мільярда доларів). У його власності - два житлових будинки, чотири квартири, три земельні ділянки, один гараж і сім машино-місць.

На третьому місці єдинорос Володимир Кононов з доходом 475 000 000 рублів.

Найбільшим землевласником з усіх депутатів опинився заступник голови думського Комітету з природних ресурсів єдинорос Михайло Сліпенчук. У нього дуже різноманітна зацікавленість в сфері нерухомості, і не тільки за її призначенням, але й за географічною ознакою.

У Сліпенчука є квартира площею 95,54 метра у Франції. А є й дві земельні ділянки в Конго, 1200 і 1349 метрів, ще є 3 житлових будинки в цій африканській державі площею 600, 500 і 197 метрів. Правда, в Росії у Сліпенчука теж є великі інтереси - понад 350 ділянок сільськогосподарського призначення для дачного будівництва, площа кожного з яких більше 1 тисячі метрів.

Елінг площею 316,3 метра, а також нежитлову будівлю (298,7 метра) зареєстровано в Україні на дружину першого заступника голови думського Комітету у справах СНД і справах співвітчизників Дмитра Сабліна ("Єдина Росія").

Єдиноросу Глібу Хору і його дружині належить квартира (у спільній сумісній власності) в Україні площею 146 метрів. У чоловіка Зої Степанової ("Єдина Росія") - в Україні нежитлове приміщення 60,9 метра.

Володимир Поцяпун (ЕР) володіє квартирою в Україні площею 31,2 метра, а також має квартиру площею 88 метрів в Іспанії.

В Іспанії розташовано житловий будинок площею 312,93 метра подружжя Умахана Умаханова (ЕР). Аркадію Пономарьову (ЕР) там належить квартира розміром 155,46 метра, а також "квартирогосподарське приміщення" площею 178 метрів. Дружина і дитина Андрія Макарова (ЕР) - володіють двома земельними ділянками під ІЖС в Іспанії приблизно 1,5 тисячі метрів кожен. У подружжя Бриксіних (ЕР) в Іспанії - квартира 75,72 метра і машино-місце.

У подружжя Володимира Плігіна (ЕР) в Болгарії є земельна ділянка (500 метрів) і "об'єкт в дачному будинку" (170,9 метра).

Дружина Леоніда Симановського (ЕР) володіє літнім будинком на Кіпрі площею 126 метрів, а у дружини Валерія Язєва (ЕР) на цьому острові є земельна ділянка під ІЖС і житловий будинок 571 і 228 метрів відповідно.

Дружині Бориса Зубицького (ЕР) належить квартира в Швейцарії площею 237,5 метра. У власності Отарі Аршба (ЕР) і його дружини - дві земельні ділянки під ІЖС (спільна сумісна власність) 702 і 1428 метрів, житловий будинок (також спільна сумісна власність) 242 метра в Грузії.

На дружину Анатолія Виборного (ЕР) записана земельна ділянка під ІЖС і житловий будинок в Чорногорії 989 і 500 метрів відповідно, в цьому ж державі - квартира (85 метрів) Людмили Огородової (ЕР).

Бєлан Хамчіев (ЕР) має в ОАЕ квартиру площею 174,1 метра і два машино-місця. У Латвії має дві квартири по 167 метрів Владислав Третьяк (ЕР).

А єдинорос Владислав Резник підтвердив, що у його дружини - квартира в США (224 метра).

Дружина Миколи Валуєва (ЕР) має житловий будинок 95 метрів в Іспанії та дві квартири в Німеччині (по 76,6 метра).

Єдинорос Андрій Ісаєв, який став фігурантом скандалу із зарубіжною нерухомістю, задекларував земельну ділянку в Німеччині 2688 кв. метрів. Однак він знову не вказав розташований на ділянці паломницький готель.

Депутати "Справедливої ​​Росії" справедливо на другому місці

Самий багатий серед справедливоросів - заступник голови фракції Олексій Чепа, який заробив 239,3 мільйона рублів. Сім'я Чепа володіє дев'ятьма ділянками, будинком, дев'ятьма квартирами, 15 машино-місцями і двома нежитловими приміщеннями. Навіть дитина пана Чепи володіє п'ятьма ділянками загальною площею 3830 кв. метрів і будинком 258,9 кв. метра.

Перший заступник керівника фракції "Справедлива Росія" Оганес Оганян заробив 90,9 мільйона рублів. Його родина володіє ділянкою 2887 кв. метрів, двома квартирами і двома гаражами, а також елінгом (водний "гараж" для катера) в Україні.

Майно за кордоном мають ще кілька справедливоросів. У Дмитра Горовцова є квартира (38,3 кв. Метра) в Україні.

Іван Грачов має будинок (99 кв. Метрів) в Греції.

У Дмитра Гудкова, вигнаного з "Справедливої ​​Росії", тобто в Болгарії апартаменти (85,65 метра).

Справедливорос Анатолій Аксаков володіє будинком в Україні площею 56,4 метра.

Олексій Лисяков зареєстрував квартиру у Франції площею 140 метрів (півдолі у спільній частковій власності).

Дружині Валерія Гартунг (СР) належить квартира в Швейцарії площею 190 метрів.

Ілля Пономарьов (СР) повідомив, що у його дружини є квартира 107,8 метра в Латвії.

У КПРФ теж є свої доларові мільйонери і зарубіжна нерухомість

Що стосується доларових мільйонерів, то вони є в кожній фракції, в тому числі і серед комуністів, відзначає "Комерсант". Більше за всіх у КПРФ заробив Сергій Муравлєнко - 172,9 мільйона рублів, дохід його дружини - 85,5 мільйона рублів. В їх сумісній власності перебувають сім земельних ділянок (загальна площа - 36,7 тисячі кв. Метрів), три житлових будинки (2,8 тисячі кв. Метрів) і дві нежилі (802,7 кв. Метра), одна квартира (162, 5 кв. метра), шість гаражів і чотири автомобілі.

У комуніста Олександра Некрасова та його родини у власності чотири квартири, дві земельні ділянки і 11 нежитлових приміщень.

У сім'ї комуністки Світлани Савицької квартира (40,8 кв. Метра) і гараж в Білорусії.

ЛДПР вважає за краще землі в Росії

У ЛДПР зарубіжна нерухомість теж виявилася, хоча її і небагато.

На дружину депутата Сергія Калашникова записана земельна присадибна ділянка (908 метрів, половина частки) і житловий будинок (213,8 ​​метра, половина частки) в Україні.

У Болгарії має квартиру (100 метрів) дружина Максима Рохмістрова (ЛДПР).

Лідер ЛДПР Володимир Жириновський має в Росії дев'ять земельних ділянок загальною площею понад 37 тисячі кв. метрів.

Депутат Василь Тарасюк, який отримав в минулому році 50,5 мільйона рублів, володіє земельною ділянкою 873 кв. метра і будинком 578 кв. метрів.

Однак найбільшим "латифундистом" в ЛДПР виявилася дружина депутата Андрія Свинцова, яка задекларувала понад 519 000 кв. метрів сільськогосподарських земель.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1876 | Додав: adminA | Теги: Нерухомість, Іспанії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]