13:12
Дерев'яні будинки: особливості експлуатації

дерев'яний будинок Будівництво приватних будинків у наші дні розвинене настільки, що важко зустріти два будинки з однаковою архітектурою та зовнішнім виглядом. Різноманітності додає і перелік доступних матеріалів та технологій будівництва. Тільки у бюджетному сегменті налічується понад десять варіантів конструкцій котеджів, загалом варіанти обчислюються сотнями. Але незмінно популярним не одне століття будівельним матеріалом є дерево. Дерев'яні будинки особливо гарні, чудово вписуються у природний ландшафт. До того ж, дерево має чудові властивості, яких немає в жодного іншого матеріалу. Але є у дерева і свої особливості в експлуатації та догляді, адже дерево не надто жорсткий і довговічний матеріал, тому потрібно про нього піклуватися.

Насамперед, необхідно вжити низку заходів ще до початку будівництва будинку. Матеріал повинен бути правильно висушений та оброблений. Для цього є різноманітні просочення, які допомагають досягти кращої стійкості дерева до погодних факторів, а також захистити деревину від паразитів.

Також будинки з бруса навіть після будівництва необхідно регулярно перевіряти на вологість. На відміну від циліндричних колод, брус набагато гірше протистоїть зміні форми під впливом вологи та усихання. Не менш важливою є і сама експлуатація. Усередині дерев'яних будинків рекомендується підтримувати певну температуру. Наприклад, у зимовий час не варто нагрівати приміщення вище 23 градусів. Перегрів може спричинити деформацію, а також прискорити процес руйнування деревини. Рекомендується також підтримувати певну вологість у будинку на рівні 15%.

дерев'яний будинок

Не менш важливим є і періодична інспекція. Як правило, вже після одного-двох років після будівництва будинку деревина зазнає значного усадку. У цей час важливо провести регулювання з'єднань, перевірити усі силові елементи конструкції. До того ж, після усадки можуть з'явитися щілини між колодами або брусами, тому варто подбати про їхню герметизацію. Найпростіше це робити в холодну пору року за допомогою тепловізора - взимку легко помітити витік тепла або надходження до будинку холоду.

Після п'яти років використання буде потрібно повторне оброблення брусів різними хімічними матеріалами для відновлення захисних властивостей.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 667 | Додав: admin | Теги: дерев'яний, будинок, експлуатація | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]