17:42
Держава роздаватиме кредити на житло під 3% річних
Cпециально для которого ему привезли массажеры из Украины, приобретенные на сайте http://e-wellness.com.ua


Кабінет міністрів на сьогоднішньому позачерговому розширеному засіданні схвалив програму "Доступне житло", яка передбачає видачу кредитів на житло під 3% річних.

Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив у ході спілкування з користувачами в мережі Facebook.

Основна суть програми, написав Азаров, у тому, що її буде реалізовано за повного державного супроводу.

"Насамперед йдеться про забезпечення тих людей, які стоять на черзі і мають порівняно невеликі доходи. Таким людям видаватиметься на 10-15 років кредит під дуже низький відсоток - 3% річних. Різницю компенсуватиме держава", - написав Азаров.

Він повідомив, що відділення "Ощадбанку" повинно буде укласти договір з таким громадянином, відкрити йому кредит, який він направить у будівельні організації для придбання квартири.

"В основному будуть підібрані недобудовані будинки для реалізації цієї програми, в яких певна частина квартир не реалізована. Таким чином, у будівельників з'являться кошти, необхідні для завершення будівництва і здачі будинку в експлуатацію", - написав Азаров.

Він також повідомив, що до кінця року 35 тис сімей зможуть одержати за цією програмою житло.

"Ми назвали це "програмою мінімум". Наступного року вже реалізовуватиметься "програма максимум", яка включає розгортання в країні домобудівних комбінатів, які працюватимуть за сучасними технологіями і будуть здатні зводити житлові будинки за 6-8 місяців за вартістю, доступною для наших людей. Під цю програму в містах та інших населених пунктах виділятимуться майданчики, максимально підготовлені за своїм інженерним забезпеченням", - написав Азаров.

Нагадаємо, з травня цього року в рамках нової соцпрограми президента Віктора Януковича має запрацювати державна іпотечна програма доступного житла. Її реалізація дозволить отримати у 2012 році близько 30 тис квартир.

Заступник директора департаменту державних програм і розвитку житлового будівництва Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Володимир Височин раніше заявляв, що для реалізації програми з держбюджету виділено 1 млрд грн, що дозволить залучити в будівництво житла близько 10 млрд грн, враховуючи кошти інвесторів, держави та банківські кредити.


За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Переглядів: 3214 | Додав: adminA | Теги: держава, 3% річних, кредити, житло | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]