22:19
Держдума не підтримала звільнення від податку ділянок площею не більше 8 соток

Державна дума Російської Федерації ухвалила в першому читанні урядовий законопроект, що дозволяє громадянам не підтверджувати реєстрацію документально при зверненні за послугами до органів муніципального та державного управління.

Відповідні поправки передбачені у федеральні закони "Про право громадян РФ на свободу пересування, вибір місця перебування і проживання в межах РФ" і "Про організацію надання державних та муніципальних послуг", передає преса Росії.

Як зазначила перший заступник керманича ФМС РФ Катерина Єгорова , даний "проект закону звільняє російських громадян від обов'язків надавати документ, що засвідчує місце проживання або реєстрації, у разі, якщо вони звертаються в муніципальні органи за тією чи іншою державною або муніципальною послугою".

Документом також визначається коло повноважних осіб, які здійснюють первинний прийом від громадян відповідних документів для передачі їх до органів реєстраційного обліку.

Тим часом пропонується наділити ФМС Росії повноваженням з ведення базового державного інформаційного ресурсу реєстраційного обліку громадян Росії за місцем перебування та за місцем проживання в межах РФ, а також з організації та ведення адресно-довідкової роботи.

Держдума не підтримала звільнення від податку ділянок площею не більше 8 соток

Держдума на пленарному засіданні в п'ятницю відхилила в першому читанні поправки до Податкового Кодексу РФ, якими пропонувалося не визнавати об'єктом оподаткування по земельному податку ділянки площею не більше 800 квадратних метрів у випадку, якщо вони є єдиними у власності у платника податків-фізособи. Законопроект був внесений до Держдуми депутатами "Справедливої Росії" в квітні поточного року.

На думку профільного комітету Держдуми (з бюджету і податків), ухвалення законопроекту призведе до встановлення в сфері оподаткування нерівного становища фізичних осіб, які є індивідуальними підприємцями, і фізичних осіб, що є індивідуальними підприємцями і не використовують земельні ділянки при здійсненні підприємницької діяльності.

"Представляються неминучими складності в механізмі адміністрування пропонованої пільги, пов'язані з проблемою виявлення перебувають у власності фізичних осіб земельних ділянок, розташованих за межами контрольованої податковим органом, до якого заявлена податкова пільга, території", - йдеться у висновку комітету.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1444 | Додав: admin | Теги: податок ділянок, держдума | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]