20:04
Диммери: види і підключення диммера

Хочете зробити життя в своєму будинку ще більш комфортним? Спробуйте новинку - прилад, що дозволяє регулювати рівень освітленості кімнати. Включіть в ланцюг питання будь-якого світильника диммер - прилад, якому вдається змінювати ступінь яскравості освітлення плавно, скорочуючи при цьому потужність стельового або настінного джерела світла. Назва цього приладу походить від англійського слова "to dim", яке перекладається як "тьмяніти".

Яскравість освітлення технічно вдавалося змінювати і раніше, за допомогою реостатів. Але цей спосіб не був достатньо економічним, оскільки самі реостати споживали енергії не менше, аніж світильники. Більш того, застосовувати реостати в побуті було вкрай незручно, так як зайву потужність вони переводили в тепло. З цієї причини реостати можна було зустріти тільки в установах, наприклад, театрах. З винаходом диммера становище змінилося в кращу сторону.

Види диммерів і способи їхнього підключення

Існує два види диммерів: поворотні, які керуються простим поворотом ручки, і електронні. Останні управляються за допомогою натискання кнопки або сенсором. Поворотні диммери надзвичайно прості: крутиш ручку, як на радіоприймачі, і тим самим знижуєш або збільшуєш інтенсивність освітлення. Правда, інших функцій такий прилад не має.

Що стосується електронних диммерів, ці прилади мають більш широкий діапазон можливостей. Наприклад, їх можна підключати в декількох різних точках ланцюга одночасно для того щоб регулювати світло з різних місць. Ще зручніші диммери з пультом дистанційного керування. Тримайте пульт під рукою - і практично одним рухом пальця ви зможете збільшувати або зменшувати інтенсивність освітлення кімнати за своїм бажанням.

Для яких цілей може знадобитися диммер? Наприклад, для того, щоб плавно знижувати навантаження в електроланцюзі праски, паяльника і т.д. Слідкуйте тільки за тим, щоб навантаження не опинилася вище потужності діммера, зазначеної в інструкції до нього.

Підключення приладу відбувається в розрив ланцюга навантаження з урахуванням фази і нуля. Виробники наполягають на дотриманні цього правила, але досвід показує, що диммер працює навіть з переплутаними проводами. В цілому, він простий в підключенні і поводженні з ним.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1577 | Додав: admin | Теги: Диммер, підключення диммера | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]