15:27
Дизайн інтер'єр маленької прихожої в хрущовці

Дизайн маленької прихожої викликає чимало нарікань з боку її власників при плануванні квартири. Оскільки площа такої прихожої вкрай мала, а вимог пред'являється до оформлення безліч.

Основним недоліком приміщення є його маленька площа, іноді вона не більше п'яти квадратних метрів, а часом і два, і три квадрата. Також, як правило, маленька прихожа в хрущовці має незручне планування, наприклад, це може бути просто вузький коридор, що робить задачу досить складною.

Дизайнери рекомендують спочатку збільшити площу або - як кажуть, розширити простір кімнати. Для цього можна провести невелике перепланування, якщо одна зі стін не є несучою, то її можна трохи пересунути і пожертвувати суміжною кімнатою. Але цей спосіб використовують для малогабаритних квартир, де є стіни, які не є несучими.

А ось, якщо такі зміни неможливі, то тут необхідно візуально розширювати ваш простір. Для цього в інтер'єр маленької прихожої в хрущовці можна встановити шафу-купе, але пам'ятайте - обов'язково з дзеркальними дверима купе, так як саме дзеркала допомагають дизайнерам домогтися відображення приміщення і значно його розширити. Також дуже часто замість простого скління дверей використовують дзеркальні наклейки.

Взагалі - нам необхідно приховати наявні недоліки маленького приміщення і тут же вміло їх використати. Тому потрібно пам'ятати, що меблі в інтер'єрі маленької прихожої не повинна заважати переміщенню людей. Також оздоблювальні матеріали потрібно підбирати з таким розрахунком, щоб вони не крали наші безцінні сантиметри, наприклад як панелі або плитка на стінах. Тому краще застосовувати фарби, фактурні шпалери, 3D-шпалери в інтер'єрі приміщення, бамбукові шпалери, фотошпалери і т. д.

Кольорове рішення інтер'єру рекомендується вибирати таке, яке візуально дозволяє збільшити простір. Приміром, схема інтер'єру прихожої в хрущовці може бути такою: гладка і біла стеля, світлі стіни (салатові, жовті, молочні, блакитні і бежеві). А для внесення в інтер'єр трохи фарб можна пофантазувати і забарвити одну зі стін у який-небудь інший контрастний колір. Але пам'ятайте, що даний колір бажано повторити в якомусь предметі або аксесуарі інтер'єру, в іншому випадку він внесе певний дисонанс в інтер'єр дизайн квартири.

Для підлоги краще всього вибирати підлогове покриття з вологостійкого матеріалу, чудовим варіантом буде керамічна плитка. Ну, а якщо таке покриття використовувати, наприклад, і на кухні, то можна створити якесь враження більшої площі прихожої. Також підлогу можна покрити ламінатом або паркетною дошкою з дуба. При цьому всі шви між дошками рекомендується промазати вологонепроникним герметиком.

Оформляючи інтер'єр маленької прихожої в хрущовці, не забувайте, що тут найкраще дотримуватися правил мінімалізму. Тому ніяких зайвих предметів і речей, також постарайтеся позбутися великої кількості різних вазочок, поличок і прикрас. Ще рекомендується повністю відмовитися і від застосування відкритих вішалок, тому що вони можуть створити ефект тісноти і безладу. Тому найкращим варіантом вважається вбудована шафа з дзеркалами. Але, якщо передпокій вже дуже малий, що не дозволяє встановити шафу-купе, то варто віддати перевагу кутовому передпокою. Кутова шафа ефективно дозволяє задіяти весь неробочий і вільний простір в кутку вашого коридору.

В інтер'єрі маленької прихожої потрібно приділяти особливу увагу грамотному освітленню приміщенню, яке повинно бути досить яскравим і рівномірним. Відмінним рішенням освітлення є використання ламп розжарювання або галогенних ламп. Але зверніть особливу увагу, що для шафи-купе необхідно обладнати місцеве освітлення, наприклад - установка точкових світильників.

Хочу сказати, що чимало клопоту викликає і прихожа, розміри якої дуже великі, так як її простір дуже часто використовується нераціонально. Тому меблі варто розставляти в одну лінію, також вона не повинна мати гострих кутів, ручок, зайвого декору і бути глибокою. А дверцята, наприклад шаф, краще замовити розсувні, це значно допоможе заощадити простір.

У кожному разі, головний принцип оформлення інтер'єру маленької прихожої в хрущовці базується на ергономічному використанні всієї вільної площі.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 2041 | Додав: admin | Теги: дизайн інтер'єр маленької прихожої | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]