11:21
Дизайн інтер'єру: формула квітки

Квітковий мотив в дизайні інтер'єру - це дуже цікава річ. Існує тисяча способів, як надати затишок і домашню теплоту своїй квартирі за допомогою квітів.

Вибираємо шпалери

Якщо кілька років тому були модними шпалери з квітковими мотивами двох типів. Перший вид, був дуже реалістичним. Тут промальовувалося все - і тичинки, і листя, і пелюстки. За таким шпалерам можна було вчити ботаніку. Другий вид - був більш офіційним, включав в себе королівські лінії, відбиток монархів і багаті візерунки. На сьогоднішній день квітковий мотив в дизайні інтер'єру чисто схематичний. Квіти вгадуються тільки по лініях і тіням.

Якщо це шпалери в східному стилі, то вони включають в себе етнічні мотиви, такими типами наповнені колекції наймодніших дизайнерів. Але і для любителів реалізму можна знайти парочку варіантів з добре промальованими квітами.

Гобелени та килими

Килими з квітковими мотивами добре відомі на Сході. Англія принесла до нас важкі гобелени зі складним орнаментом, який часто нагадує барельєф.

Роль текстилю

У дизайні інтер'єру часто використовують текстиль з квітковими мотивами, наприклад, троянди, дрібні квіточки, вони так характерні для французького стилю. Квітковий мотив найчастіше зустрічається на постільній білизні. З його допомогою в спальні можна створити унікальний романтичний дизайн інтер'єру. Якщо стіни однотонні, то в дизайні квартири можна використовувати тканини з набивним малюнком, виразним і яскравим.

Колірна гамма оформлена в пастельних і кремових відтінках. Як класичний варіант при однотонних стінах і темному кольорі меблів використовується квітковий мотив.

Які використовуються меблі

В Бароко рослинно-квітковий мотив вважається основним. Тут кожен візерунок несе свій особливий сенс і є продовженням попереднього візерунка. У стилі Модерн квітковий мотив використовується в меблевій оббивці. Він більш гнучкий і м'який. У прорізах дверей можна використовувати вітражі, вони допомагають у створенні перегородок між кімнатами. Якщо дизайн інтер'єру здається вам нудним, можна в нього додати яскраві деталі, наприклад, червоне крісло або раковину у вигляді орхідеї, вони приковують до себе увагу і надають оригінальності і легко стають головним елементом інтер'єру.

Посуд в інтер'єрі

Це можуть бути блюда, тарілки, набори для чаю, як великі й об'ємні, так і антикварні ще з давніх часів історії. Посуд з квітковим візерунком завжди був в ціні. В Японії існує традиція розписувати посуд зображеннями птахів і тварин, геометричними фігурами.

У такому стилі дизайну інтер'єру як Модерн, ваза може бути розписана не тільки квітковим візерунком, але й сама служити декорацією в обстановці. Крихкість може підкреслюватися через фаянс, скло і порцеляну, в цьому сприяє жива пластика обраних матеріалів.

Майстер квіткових справ

Вперше квітковий мотив став популярним у Франції. Його винайшов художник по склу Еміль Галле. Він був справжнім професіоналом своєї справи і знав стільки методик, що сучасники, так і не змогли наздогнати його в професійному плані. Квіти на його роботах завжди мали своє особливе призначення і чіткий сенс. У дизайні квартири французів ці елементи були дуже важливі. Тонкі вази з якісного скла, строчки з віршів набиті на виробах висловлювали тонкість смаку і оригінальність господарів дизайну інтер'єру. Якщо ви хочете оформити свою квартиру в квіткових візерунках, то найкраще це зробити навесні. В таку пору року, коли ще так мало фарб, ваш інтер'єр буде зігрівати душу і радувати око, вашим гостям і близьким людям.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 3125 | Додав: abel | Теги: посуд, шпалери, фаянс, порцеляна, Еміль Галле, скло, килими, текстиль, Гобелен | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]