13:12
Дизайн ванної кімнати у квартирі: основні варіанти інтер'єру

дизайн ванна кімната Створення гарного інтер'єру – це половина завдання. Поєднання в інтер'єрі краси, функціональності та затишку – основна мета всіх дизайнерів. Ванна кімната повинна уособлювати затишок, комфорт, тепло та чистоту. У ванній людина постає сама перед собою, а перед дзеркалом - вона беззахисна та природна. Красива ванна кімната здатна подарувати свіжість рано вранці, зняти втому після робочого дня в пізні години. У ванній кімнаті можна проводити процедури оздоровлення та очищення. Функціонал кімнати колосальний, тому до інтер'єру варто підходити з особливим почуттям. За сприйняттям, ванна кімната нагадує спальню, тому що ця кімната теж сприяє релаксу та відпочинку.

Як правило, ванна кімната має невеликі розміри, але і у великих приміщеннях слід створити атмосферу незвичайного затишку. Багато дизайнерів стверджують, що затишні ванні завжди невеликих розмірів. Якщо при створенні інтер'єру в інших кімнатах можна зробити все своїми руками, то дизайн ванної кімнати в квартирі часто вимагає залучення професіоналів:

  • у сфері оформлення;
  • сантехнічного оснащення;
  • роботи вентиляції та електрики.

Ванна має бути не тільки красивою, а й максимально безпечною. Іноді для реалізації певного проекту потрібне повне перепланування ванни, наприклад, об'єднання ванни з санвузлом. Такий підхід застосовується, якщо квадратура загальної кімнати після об'єднання значно збільшиться.

Для оформлення ванної кімнати у квартирі можуть використовуватись такі стилістичні напрямки:

Стиль "Класика"

Передбачає використання натурального каменю (граніту чи мармуру). Для обробки передбачається використання натуральних будівельних матеріалів. Класицизм уособлює натуральність та дорожнечу, тому цей стиль більше підходить для оформлення середніх за квадратурою ванних кімнат та для власників з високим фінансовим статусом.

Кантрі стиль

Для оформлення ванної кімнати в цьому стилі використовується натуральний матеріал (камінь, деревина) з ручним оздобленням. Аксесуари та меблі часто виконуються з лози, а обробка з каменю або натурального обробленого дерева.

Напрямок "Ретро"

Часто ефект старовини створюється з різних прийомів, які можна використовувати на каштанових, чорних та коричневих відтінках. Для більш вираженого інтер'єру слід використовувати характерні аксесуари та предмети інтер'єру.

Етніка у ванній

Тут головний принцип оформлення полягає в лаконічній зв'язці тематики та меблів. Предмети інтер'єру для цього стилю необхідно поєднувати з певним екзотичним стилем якоїсь країни. Цікавими є східні мотиви, африканські зображення. Власне, досить деяких деталей конкретної тематики з цікавою мозаїкою.

Модерн

Стиль можна створювати у поєднанні з багатогранною фантазією власника ванної кімнати. Тут можна застосовувати будь-яке облицювання. Важливим аспектом стане креативний підхід із м'якими, лаконічними переходами. Для модерну характерне поєднання різних матеріалів на кшталт металу, дерева, каменю, пластику та скла. Яскраві та пастельні тони тут ідеально поєднуються при правильному розміщенні акцентів у приміщенні.

дизайн ванна кімната

Дизайн ванної кімнати у квартирі краще створювати із залученням майстрів.

Вибраний стиль повинен повністю відображати смакові уподобання господаря будинку. У ванній кімнаті має бути комфортно. Так як переваги можуть змінюватися, а капітальний ремонт у ванній є досить витратним заходом, слід створювати стиль на перспективу. Важливо, щоб через п'ять років існуючий інтер'єр не набрид і продовжував надихати власника, створюючи теплий домашній настрій.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 408 | Додав: admin | Теги: дизайн, ванна, інтер'єр, Кімната | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]