20:26
Для чого необхідна архітектурна 3D-візуалізація

Розробка будівельного проекту - непростий багатоплановий процес, що включає в себе величезну кількість окремих завдань. Однією з принципових складових такого проекту є створення тривимірної комп'ютерної візуалізації будови, яке може робитися як на одній з перших, так і на фінальній стадії проектування.

Будівельна 3D-візуалізація за своєю суттю являє собою дуже близьке до реальності зображення проектованого об'єкта будівництва (житлового багатоквартирного комплексу або особистого будинку, торгового центру і так далі) і прилеглої безпосередньо до нього місцевості. Зазвичай 3D-візуалізація використовується як презентаційний матеріал, який готується для замовників, майбутніх покупців або інвесторів. Отримується в результаті дуже наочного, об'ємного і яскравого матеріалу, що характеризує зовнішній вигляд майбутньої будівлі, може виступити в ролі вирішального аргументу для вибору або затвердження проекту.

Високоякісна візуалізація — мається на увазі кілька ракурсів, види будівлі при різних варіантах освітлення - при яскравому сонячному світлі, в хмарну погоду, нічний варіант (з підсвічуванням), і навіть в умовах різних пір року. Статичні зображення служать основою для друку маркетингових буклетів, плакатів, банерів. Анімаційні варіанти - для створення відеопрезентацій та спеціальних роликів.

Комп'ютерна будівельна візуалізація може вироблятися як до формування конструктивних рішень, включаючи об'ємно-планувальні елементи, так і за результатами їхньої підготовки.

У першому варіанті візуалізація ґрунтується на описах, начерках, фото схожих об'єктів. У цьому випадку головне - втілити в презентації якомога точніше загальне уявлення, концепцію конструктора або замовника.

3D-моделювання, підготовлене на базі комплекту робочих креслень і списку матеріалів (включаючи конструкційні та оздоблювальні), набагато точніше відповідає майбутньому реальному вигляду будівлі в цілому, а також вигляду його частин. Воно може містити також візуалізацію ландшафтного дизайну прилеглих територій та інтер'єрів деяких основних приміщень.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1594 | Додав: admin | Теги: архітектурна 3D-візуалізація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]