09:42
Догляд за пластиковими вікнами: як робити все правильно

вікно пвх Існує досить поширена і вкрай хибна думка, що пластикові вікна не вимагають взагалі жодного догляду. З одного боку, певна частка правди в подібних судженнях є — ПВХ, справді, є одним із "живучих" матеріалів на планеті і може чудово обходитися і без людської руки. Як би там не було, це стосується лише загальної функціональної складової вікна.

Без належного і своєчасного догляду будь-який виріб рано чи пізно почне скрипіти, важко відкриватися і закриватися, пускати протяги і так далі. І це вже не кажучи про досить непривабливий вигляд подібної "недоглянутої" конструкції. Саме тому переважна кількість експертів рекомендує чистити пластикові вікна щонайменше двічі на рік — навесні та восени.

Правильний догляд за вікнами ПВХ

Перше, про що варто подумати перш ніж приступати до чищення вікон, - це правильний підбір засобу для чищення. ПВХ є дуже невибагливим матеріалом, і єдина його слабкість - це розчинники, до складу яких входить ацетон або бензол. Ці дві речовини руйнують структуру полімеру, внаслідок чого на вікні почнуть з'являтися мікротріщини. А в них вже буде накопичуватися бруд, який не тільки ускладнить процес чищення, але й може спричинити серйозне зменшення терміну експлуатації виробу.

Тому, якщо Вам, наприклад, потрібно видалити з вікна фарбу, що засохла, і без використання розчинника не обійтися ніяк, то вибирайте той продукт, у складі якого немає шкідливих для ПВХ речовин.

вікно пвх

Чистити рами і вікна можна звичайнісіньким мильним розчином. Якість мила не має жодної суттєвої ролі – можна вибрати і господарське. Підійде і розведений у воді засіб для миття посуду. Відразу відмовтеся від будь-яких абразивних речовин, жорстких щіток і всього, що може подряпати поверхню рами або склопакета. Також можна скористатися і різними спеціалізованими засобами для догляду за вікнами. Придбати їх можна практично у будь-якому господарському магазині і навіть у супермаркеті.

Після цього настає черга ущільнювачів. Їх потрібно протирати обов'язково, тому що в них накопичується бруд, який шкодить виробу. Залежно від конкретного виробника ущільнювачі можуть виготовлятися з різних сортів гуми, але жоден з них не любить впливу хімікатів. Тому їх слід протирати теплим мильним розчином. В іншому випадку вони можуть просто потріскатися, і Ваше вікно не тільки почне втрачати шумоізоляцію, але і пускатиме протяги. Крім цього, експерти рекомендують після чищення протирати ущільнювачі спеціальними силіконовими маслами або звичайним гліцерином. Це допоможе помітно продовжити термін їхньої служби.

Особливу увагу варто приділити догляду за фурнітурою. Вона найбільш схильна до зносу від регулярного використання вікна, а також від неминучого впливу корозії. Більшість фахівців сходяться на думці, що ідеальний варіант - проводити повне мастило фурнітури хоча б раз на рік. Інакше вікно дуже швидко почне скрипіти, процес відкривання та закривання його значно ускладниться, а петлі та механізми відносно швидко прийдуть у непридатність.

Обробляти фурнітуру найкраще мастилами з включеннями антикорозійних компонентів. Продаються вони, зазвичай, у спеціалізованих магазинах. Також протирати віконні механізми можна і звичайним машинним маслом, але головне, щоб при цьому в його складі не було смол і кислот.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 267 | Додав: admin | Теги: вікно, догляд, пвх, пластикове | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]