02:06
Довгострокова оренда екскаватора: наскільки це вигідно?

Найпопулярнішим видом будівельної техніки є екскаватор. Він же є одним з найдорожчих видів машин спеціального призначення, тому мало хто може дозволити собі настільки дорогу покупку. До того ж, утримання та експлуатація таких машин обходиться досить недешево, тому великою популярністю в наші дні користується така послуга, як оренда екскаватора.

Дізнатися більше інформації про особливості взяття в оренду екскаваторної техніки можна онлайн в Інтернеті. Ми ж більше зупинимося не так на практичних, а на економічних аспектах даної операції. Одним з важливих питань, яке потрібно вирішити забудовнику, є те, наскільки економічно доцільно використовувати орендовану спецтехніку в своїй роботі. Існує думка, що оренда екскаватора виправдовує себе з економічної точки зору тільки в тому випадку, якщо будівельна техніка потрібна не для постійного користування, а тільки час від часу. За логікою речей, дійсно, навіщо купувати дорогий екскаватор заради рідкісного використання, і якщо він взагалі може більше не знадобитися. Однак, як показує практика, оренда екскаватора вигідна і в довгостроковій перспективі.

Використання власної будівельної техніки з першого погляду здається дуже вигідним, адже не потрібно платити орендну плату, користуватися машинами можна коли завгодно, а також при необхідності здавати їх в оренду стороннім підприємствам або приватним особам. Однак при більш детальному і пильному розгляді даної теми стає зрозумілим, що оренда екскаватора для постійного користування є більш економною та економічно обґрунтованою процедурою, ніж формування власного парку будівельної техніки. Чому так відбувається? Вся справа в тому, що витрати, пов'язані з придбанням екскаваторної техніки не закінчуються на розрахунках з продавцем або виробником. Під час експлуатації така техніка вимагає до себе багато уваги і, що найголовніше, постійних витрат. Для підтримки парку спецтехніки в робочому стані необхідно регулярно проводити технічні огляди, поточні та капітальні ремонти, міняти запчастини, міняти масло і так далі.

Обслуговування вимагають навіть машини, які простоюють без діла. Одним словом, власний парк будівельної техніки - каналізація для грошей, і більш розумно орендувати машини, позбавляючи себе від всіх цих обтяжливих постійних витрат.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1630 | Додав: abel | Теги: Довгострокова оренда екскаватора, екскаватор, оренда екскаватора | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]