17:22
Довіряти можна не всім: кількість ненадійних забудовників зростає

Для людей, які планують придбати житло, основною проблемою поступово стає не пошук ідеальної квартири, а вибір надійного забудовника. Ринок пропонує сьогодні чимало будівельних компаній, чиї проекти ви знайдете в каталозі lun.ua за посиланням. Опис і фотографії більшості новобудов виглядають привабливо, є посилання на сайт забудовника. Залишається визначитись, чи можна довіряти обраній компанії.

Чому виникають проблеми

Частина аналітиків ринку житлової нерухомості в Україні говорить про певну стабільність у цінах і попиті. Втім, ситуація виглядає не досить оптимістично. Більшість українців не має достатньо грошей для купівлі житла, а якщо угоди все ж підписуються, то мова йде переважно про квартири невеликої площі. У новобудовах залишаються просторі апартаменти, вартість яких є недоступною для покупців. Для забудовників це може стати проблемою, оскільки кошти, вкладені у будівництво, не повертаються, а отже, зростають шанси стати банкротом.

Крім того, прогнози економістів свідчать, що рівень інфляції в країні значно перевищить запланований. Це означає зменшення попиту на квартири, оскільки зростатимуть ціни на товари щоденного вжитку.

Як знайти надійного забудовника

Питання надійності забудовника є особливо важливим, якщо купівля житла відбувається на початковому етапі будівництва. У такому випадку ризик втратити гроші і не отримати власні квадратні метри є найбільшим. Вибираючи будівельну компанію, в першу чергу, потрібно звертати увагу на її репутацію. Не варто довіряти гроші новачкам на ринку нерухомості. Проаналізуйте попередні проекти, дізнайтесь, чи вчасно вони були завершені, чи не виникало проблем під час будівництва. Спробуйте знайти відгуки про забудовника в інтернеті, бажано шукати їх не на офіційних сайтах, а на місцевих форумах чи тематичних порталах.

Перевірити надійність забудовника можна також під час особистого спілкування в офісі компанії. Поцікавтесь, чи має забудовник офіційний дозвіл на ведення будівельних робіт, чи є у нього угода купівлі чи оренди земельної ділянки, на якій знаходиться новий будинок, чи узгоджено проект із місцевою владою і відповідними установами. Будь-який покупець квартири має право ознайомитись із цими документами. У разі відмови варто замислитись, чи можна довіряти обраній компанії.

Таким чином, навіть в умовах досить напруженої ситуації на ринку житла, знайти надійного забудовника все ж можна. Ретельний підхід, увага до дрібниць і жодного поспіху – ось запорука правильного вибору!

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1276 | Додав: admin | Теги: забудовник | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]