22:52
Дверні отвори
При ремонті або облаштуванні нової квартири, напевно, всі хочуть зробити житло якомога більш просторим і світлим.

Ну, а кращий спосіб це зробити - влаштувати більш широкі прорізи, а то й зовсім нові входи і виходи. І якщо ви зважитеся на таку масштабне перепланування, то на першому етапі вам обов'язково знадобиться консультація фахівця з вашої керуючої компанії, який підкаже, які стіни можна зачіпати, а які ні.

Після цього вам необхідно скласти проект і погодити його в різних інстанціях. Також незайвим буде на початковому етапі створити віртуальну модель приміщення, щоб переконатися в тому, що ваш задум буде гармонійно виглядати в квартирі або будинку.

Для того щоб зробити отвір в несучій стіні необхідно скористатися послугами спеціалізованих фірм, так як просте вибивання відбійним молотком може завдати шкоди стіні і будівлі в цілому (можуть утворитися тріщини), а у відповідних майстрів в розпорядженні є дискова фреза з гідроприводом.

Така фреза повністю безпечна для будівлі, але робота з нею супроводжується подачею води, тому паркет і меблі поблизу майбутнього прорізу необхідно забрати. Однак такий інструмент потрібен тільки для армованих залізобетонних стін, цегляна ж стіна добре піддається різанню болгаркою, оснащеною диском для каменя, а дерево легко розпиляє звичайний лобзик або ручна пилорама.

Після розмітки і подальшого випилювання відбувається монтаж обрамля каркаса.

Особливою популярністю користуються дверні отвори у вигляді арок або ніші в стіні в інтер'єрі "модерн".

Арки добре виглядають в приміщенні з високими стелями, кімнату з низькими стелями такі прорізи здатні візуально зробити ще нижче. Якщо дверний отвір високий, то арку можна зробити, використавши верхній простір прорізу таким чином: закріпити у верхній частині прямокутник з гіпсокартону за розміром отвору, а потім випиляти по ньому півколо.

Після цього конструкція зашпаровуються, і, на останньому етапі, кріпляться фінішні декоративні елементи.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1713 | Додав: admin | Теги: дверні отвори | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]