10:40
Етапи проектування системи опалення квартири чи будинку

Так уже створено природою, що наше тіло не може довго переносити не тільки холод, але і спеку. Одяг не завжди може стати єдиним рятівним колом. Тому, була розроблена система опалення квартир, приватних будинків і виробничих приміщень.

Її найпростіший варіант - джерело енергії з'єднаний з батареями трубопроводами. У цьому випадку є два варіанти - самопливом або під тиском за допомогою насосного обладнання. Так само вона може бути атмосферного типу та мембранного, у першій використовується розширювальний бак, у другій - доступу повітря немає.

Після отримання дозволу на установку котла, необхідно провести проектування опалення. Воно складається з трьох етапів - попереднього, і її теплового і гідравлічного розрахунку.

Проект

Спочатку на об'єкт приїжджає фахівець, який збирає дані. До них відносяться - планування, функції кожного приміщення, матеріал споруди, як будинок розташований відносно сторін світу, температурний режим в кімнатах. Після цього він погоджує з замовником схему опалювальної системи, вибір котла та комплектуючих, а також орієнтовну вартість робіт.

При перевірці теплового розрахунку, необхідно дізнатися теплові втрати будинку і кожного з його приміщень, при цьому врахувати тепловіддачу через вікна та двері. Потім потрібно скласти план по утепленню будівельної конструкції. Дана робота повинна проводитися фахівцями, які мають до них допуск.

Гідравлічний розрахунок починає проводитися з попереднього розрахунку приладів опалення. Після того, як будуть отримані перші результати, уточнюються параметри обладнання і виробляється остаточний їхній вибір. Завдяки цьому підбирається оптимальний розмір трубопроводів, потужність циркуляційного насоса і радіаторів опалення.

У разі неправильного розрахунку, система може просто не працювати. Наприклад, джерело тепла буде споживати паливо, проте його потужності не вистачить, щоб нагріти наявну воду. Найкраще його купувати в компанії, яка також проводить сервісне обслуговування котлів, ви отримаєте гарантію на роботи і знижку.

Додатково

При виборі радіаторів опалення слід врахувати, що тепловіддача однієї алюмінієвої секції в два рази вища, ніж чавунної. Крім того, рідини в ній всього 300 мл, у той час як у другій - 800 мл.

Виходячи з цих параметрів, можна зменшити кількість секцій, при цьому збільшивши ККД котла, так як йому не потрібно буде гріти додаткову "воду". Циркуляція збільшитися, а витрата енергії, а відповідно і коштів, скоротиться.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1533 | Додав: abel | Теги: проектування опалення, система опалення квартири, проектування системи опалення кварт, опалення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]