22:33
Фарбування стін методом "степпінга"

Методів фарбування стін існує безліч. І сьогодні ми розглянемо черговий варіант фарбування стін - метод "степпінга".

Отже, саме слово "степпінг" можна перекласти як "крок" або "крокуючий": від англійського слова "step" - "крок". Даний метод - дуже простий і запозичений з технік розпису тканини. Він дозволить перетворити вашу кімнату з допомогою тільки фарб, пензлів і глибини вашої фантазії!

Для початку вам необхідно задати на стінах кімнати основний тон. Наприклад, їх можна покрити матовою акриловою фарбою на водній основі "холодного" кольору (наприклад - сіро-зеленого). Ідеальним рішенням для використанні фарб для стін є фарби "Dulux Trade Vinyl Matt". Ця фарба чудово лягає на поверхню, дуже швидко сохне, абсолютно не має запаху, а головне - неймовірно економічна у витраті: одним літром цієї фарби ви зможете пофарбувати близько 16 квадратних метрів площі (в один шар, зрозуміло).

Час висихання шару фарби складає приблизно 2-4 години, що цілком прийнятно, в порівнянні з іншими видами фарби. Через цей час слід нанести другий шар основного тону. Після цього чекаємо ще 2-4 години: стіна повинна повністю висохнути. Після цього можна приступати до декору.

Для декору використовуємо фарбу тієї ж марки, тобто "Dulux Trade Vinyl Matt", тільки використовуємо інший колір. Наприклад, для контрасту з сіро-зеленим матовим кольором рекомендується використовувати світло-жовтий колір фарби: ідеально вписується. До речі: для "степпінга" ви можете використовувати кілька кольорів - все залежить від вашого бажання і фантазії.

Декорування стін іншими квітами фарби краще всього проводити з використанням круглих малярних пензликів. Сам же процес "степпінга" - неймовірно простий. Беремо кисть, злегка умокаємо в фарбу і наносимо точковим торканням на стіну. Тобто, по суті - ви наносите плями фарби на стіну, пофарбовану в один тон. Найголовніше в "степпінгу" - не брати багато фарби на пензель, бо точки будуть "жирними" і можуть утворюватися патьоки, що істотно псує зовнішній вигляд стіни.

Легкими руху кисті ви можете ставити як точку, так і півколо, що додасть стіні ще більший шик. Візуально виходить відчуття, що матова пофарбована стіна не пофарбована, а покрита шовковими шпалерами в китайському (або якомусь східному) стилі. Плями або півкола повинні бути розставлені на рівній відстані один від одного!

Наостанок - порада. Перш, ніж приступити до "степпінгу" - візьміть аркуш паперу, кольорові олівці і намалюйте бажаний дизайн малюнка: так вам буде простіше перенести малюнок на стіну.

Ось і все. Спробуйте - запевняємо, вам сподобатися!

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1920 | Додав: admin | Теги: фарбування стін методом степпінга | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]