12:35
Фінансові проблеми Кіпру можуть обвалити ціни на нерухомість мінімум на третину


Фінансові проблеми Кіпру обвалять ціни на нерухомість на третину, прогнозують ріелтори. Банки позбудуться грошей, агентства нерухомості автоматично втратять клієнтів. Компенсувати втрати вони сподіваються за рахунок імміграції з Китаю, з'ясувала "Газета.ru".

Ринок нерухомості Кіпру застиг в очікуванні рішення парламенту, який може ввести режим надзвичайного стану для фінансового сектора. Рієлтори панікують. "Всі в напрузі чекають, що станеться. Якщо влада Кіпру приймуть рішення про введення податку на депозити, то це буде катастрофа. Банки позбудуться грошей, а ми - клієнтів", - нарікає власник агентства нерухомості Antonis Loizou & Associates Антоніс Лауза.

Поки вартість апартаментів з двома спальнями в комплексі із 24 квартир в селі Пейя в околицях Пафосу складає 131 000 євро. Територія навколо комплексу включає в себе криту стоянку, ворота на в'їзді, комунальний плавальний басейн з підігрівом. Ціна на односпальні апартаменти в комплексі біля села Аламінос недалеко від Ларнаки починається від 140 тисяч євро. У центрі забудови розташований басейн. Будівлі оточені садом. Комплекс оснащений ліфтами для легкого доступу на всі рівні. У Лімассолі односпальні апартаменти в 3 км від пляжу можуть обійтися в 160,6 тисячі євро. Комплекс включає в себе приватні парковки, поблизу є два гольф-клубу.

Громадяни Росії в останні роки були найактивнішими покупцями кіпрської нерухомості. За підрахунками експертів, за останні 10 років їх інвестиції в нерухомість склали близько 10 мільярдів доларів.

За даними ріелторів, російські інвестори в основному купують таунхауси і вілли. У Пафосі таунхауси і вілли коштують близько 300 тисяч євро, пентхауси в Лімассолі - від 600 тисяч євро.

"Масова втеча капіталу викличе хвилю різкого зниження цін і в цьому сегменті, в результаті чого вартість квадратного метра впаде мінімум на 25-30%", - прогнозує голова ради директорів "Інкому" Костянтин Попов.

На думку представника кіпрського агентства нерухомості Cyprus Dream Homes Олександра Киріакоса, ринок буде заморожений до туристичного сезону, так як пік попиту припадає на цей період. Спад інтересу російських туристів може бути компенсований інвесторами з Китаю. За його даними, в останні кілька років активними покупцями нерухомості в Пафосі і Ларнаці були саме китайці.

"Їх цікавить імміграція, а на Кіпрі дуже лояльні закони щодо отримання постійного виду на проживання. Їх мало хвилюють економічні питання, і вони не підходять до нерухомості з точки зору інвестиції, - пояснює Якушев. - В залежності від міста та відстані від моря середня вартість житла на Кіпрі зараз 2 тисячі євро за 1 кв. метр ".

Кіріакос вважає, що на ринок можуть повернутися і російські інвестори, які в наступні дві тижні, ймовірно, закриють банківські рахунки в острівних банках. "На Кіпрі дуже вигідні умови проживання. Від цього нікуди не дітися", - констатує він.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1889 | Додав: adminA | Теги: Нерухомість, Кіпр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]