07:57
Фіранки: що варто знати, вибираючи їх

Фіранки виготовляються з легкої напівпрозорої тканини і покликані, в першу чергу, приховати гардину або оформити саме вікно, додаючи елегантності і стилю. Крім того, фіранки дозволяють відвернути увагу від дуже вузького або надто маленького вікна.

Фіранки як прикраса вікна можуть використовуватися або разом з портьєрами, або окремо. Довжина фіранки, як правило, становить до третини від висоти вікна - довша фіранка порушує вид. Для вікна з віконницями фіранка просто необхідна: вона пом'якшує тверді лінії віконниць, приховуючи деталі конструкції і в той же час додаючи кольору.

Якщо немає необхідності закривати вікно від очей перехожих, фіранка може стати єдиною прикрасою вікна. Крім того, використання фіранків рекомендовано, якщо з вікна відкривається по-справжньому мальовничий вид: в цьому випадку довгі штори або важкі портьєри стають абсолютно зайвою деталлю. Фіранки в якості єдиної прикраси вікна візуально роблять невелику кімнату просторіше, створюючи відчуття відкритого простору.

Фіранки можуть служити і доповненням для штори або портьєри, створюючи ефект шарів. Фіранка, прикріплена до верхньої частини штор, не заважатиме відкривати і закривати штори. Для залучення уваги до завіски служать різні декоративні деталі - наприклад, бахрома або декоративні шнури. Фіранка може не тільки доповнювати штори або портьєри за кольором і візерунком, але і, навпаки - бути контрастною, що дозволить створити оригінальний ансамбль.

Фіранки для душу

Фіранки у ванній кімнаті - невід'ємний і практичний елемент декору; фіранки для душу захищають стіни і підлогу ванної кімнати від бризок води, зберігають тепло і захищають від протягу. Будучи популярним аксесуаром для ванної кімнати, фіранки можуть повністю перетворити зовнішність кімнати, зробити її візуально просторішою і ошатною.

Вибір фіранок

Вибираючи фіранки, необхідно ретельно підбирати не тільки тканину, але і колір, стиль, візерунок, які будуть відповідати загальному стилю інтер'єру кімнати. Різноманітність варіантів дозволяє вибрати фіранки або штори, які доповнять декоративний карниз або, навпаки, відвернуть увагу від простих і дешевих гардин.

Ключовий фактор, який необхідно взяти до уваги, вибираючи фіранки - розташування вікон. Якщо вікна виходять на північ і схід, вони будуть пропускати набагато менше світла, ніж вікна, розташовані на південь і захід. Для по-різному розташованих вікон необхідно вибирати фіранки з різних тканин - більш щільних або прозорих, що пропускають світло.

Ще одна характеристика штор, яку необхідно взяти до уваги - колір тканини. Так, штори більш темних відтінків створюють атмосферу комфорту і якоїсь інтимності в спальні, блокуючи яскраве сонячне світло, проте набагато швидше вигоряють на сонці.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 759 | Додав: admin | Теги: фіранка, Вибір | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]