06:27
Фотожалюзі: в пошуках досконалості

Фотожалюзі: в пошуках досконалості

Дизайн інтер'єру не є чимось застиглим. Це - завжди процес, завжди на стадії становлення. Постійно з'являються новинки, які дозволяють не тільки продемонструвати свій смак, але і висловити характер, відобразити стан душі, ідеали, мрії. До таких новинок, які дозволяють інтер'єру стати віддзеркаленням характеру власника, відносяться фотожалюзі.

Жалюзі бувають різними:

  • вертикальними;
  • горизонтальними;
  • виготовлені з металу;
  • тканині;
  • пластикові;
  • з дерева.

Вони зручні, прості у використанні, функціональні. За допомогою різноманітності кольорових гам і матеріалу, з якого вони зроблені, жалюзі здатні додати приміщенню характер: від строго-офісного до ніжно-романтичного. Фотожалюзі - це не тільки колір, це ще і малюнок, за рахунок чого вони стають оригінальним і унікальним елементом декору, зберігаючи при цьому всю функціональність і простоту звичайних жалюзі.

Фотожалюзі - це вертикальні, горизонтальні або рулонні жалюзі з нанесеним на них зображенням.

Сучасні комп'ютерні технології та спеціальне обладнання дозволяє настільки точно нанести зображення на жалюзі, що воно збігається до міліметра на кожній ламелі. Поліграфічним способом фрагмент фотографії наноситься на кожну ламель жалюзі, а комп'ютерні програми дозволяють зробити це таким чином, що суміщення при закритих жалюзі виявляється абсолютно точним, виходить повноцінна картина.

Єдине обмеження - вибір матеріалу. Подібний друк виконується тільки на трьох видах тканини. Тканина вибирається залежно від того, яке затемнення необхідно забезпечити в конкретному приміщенні.

Тканина, яку називають "blackout", дозволяє створити практично стовідсоткове затемнення. Цю тканину відрізняє широкий вибір кольорів.

Другий варіант - однотонна тканина, що затримує сонячне світло більш, ніж на 50% (її називають "місяць").

Третій варіант - напівпрозора тканина різноманітних кольорів, яку називають "сітка". Сітка майже не затримує сонячне світло і затемнення не створює. Фотожалюзі з сітки - це практично тільки дизайнерське рішення, прикраса інтер'єру.

Простота в догляді за фотожалюзі є їх незаперечною перевагою. Власне кажучи, правила догляду за ними такі ж, як і правила догляду за звичайними жалюзі. Фотожалюзі можна мити, протирати, чистити хімічними засобами - вони абсолютно стійкі до подібних дій. Також ці жалюзі не вигоряють на сонці і дуже довговічні.

Можна придбати готові фотожалюзі, а можна зробити зображення під замовлення - замовити хоч фотографію своєї дитини, хоч знімок улюбленої собачки, хоч романтичний пейзаж. Часто замовляють репродукції картин або фантазійні зображення, квіти і тварин. До найбільш затребуваним зображень відносяться пейзажі. Ті, хто шукає нове слово в дизайні інтер'єру, замовляють зображення за власними фотографіями - жанровим, пейзажним або портретним. Для дитячих кімнат замовляють зображення персонажів улюблених дитиною мультфільмів або казок, для кімнат підлітків популярні фотографії автомобілів, відомих музикантів і артистів.

Фотожалюзі відмінно доповнюють будь-який інтер'єр, а в деяких випадках можуть навіть задавати тон всьому дизайну. Наприклад, при етнічному дизайні інтер'єру, фотожалюзі з відповідним пейзажем допомагають створити практично повну ілюзію того, що приміщення знаходиться в зовсім іншому місці. Так, в центрі Києва "з вікна" може бути вид на море або гори, на пам'ятник архітектури з будь-якого куточка планети, або ж можна побачити і міський пейзаж, але аж ніяк не київський. Вітальня в англійському стилі доповнюється зображенням на фотожалюзі "заоконного" виду на класичний англійський замок або пасторальний пейзаж з клумбами і полем для гольфу, спальня в марокканському стилі має "вид з вікна" на химерні храми з арками і колонадами, а з кухні, оформленої в стилі "україньке село", можна побачити луг, всипаний польовими квітами.

Фотожалюзі замовляють і для офісів - в основному з рекламними фотографіями або з зображеннями логотипів компанії. Фотожалюзі затребувані і магазинами - для оформлення вітрин, ними оформляють вікна в конференц-залах. Фотожалюзі - це дійсно на будь-який смак і колір. Зображення може бути як чорно-білим, так і кольоровим - в залежності від загальної тональності і стилю інтер'єру та побажання замовника.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 625 | Додав: admin | Теги: досконалість, ремонт, фотожалюзі, дизайн | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]